Search

قلعه چالشترشهر کرد

قلعه چالشتر یکی از مکان‌های تاریخی و جاهای دیدنی شهرکرد است. این قلعه متعلق به شهرکرد است و یکی از تاریخی ترین مکان‌های دیدنی این منطقه به حساب می‌آید. این سازه نمایانگر هنر معماران ایرانی و اروپایی است که تلفیق آن با هنر سنگ تراشی باعث شده تا شاهد یک اثر خاص و متفاوت تاریخی باشیم. بومیان و افراد محلی این منطقه، قلعه چالشتر را به نام قلعه خدا رحم خان نیز می‌شناسند.

نام‌های قلعه چالشتر

نام قلعه چالشتر به شهری که در آن واقع شده است بر می‌گردد. چالشتر در فاصله 6 کیلومتری از شهرکرد قرار دارد و از توابع آن است. اما نام دیگر این قلعه، قلعه خدا رحم خان است که در میان بومیان، این نام رواج دارد. خدا رحم چالشتری یکی از بزرگان منطقه چالشتر بود که توانست این قلعه را برای فرزندان خود بنا کند. به همین علت به آن قلعه خدا رحم خان نیز می‌گویند.

منبع:خبرگزاری مهر

درباره شهر چالشتر

قبل از اینکه بختیاریان بر چهارمحال سلطه پیدا کنند، شهر چالشتر مرکز استان چهارمحال بختیاری بوده است. پس از آن در دوران صفویه بختیاریان این شهر را به عنوان مرکز حکمرانی خود انتخاب کردند و به واسطه آن قلعه‌ها و مراکز زیادی را در این منطقه بنا کردند.

برای نام چالشتر دو نظریه وجود دارد. نظریه اول درباره ترکیب دو کلمه چالش و تر است که این دو کلمه به ترتیب به معنای جنگ و میدان می‌باشد. برخی می‌گویند چون در این منطقه جنگ‌های زیادی رخ می‌داده نام آن‌هم از این مسئله وام گرفته است. نظریه دوم به ترکیب دو کلمه چال و اشتر بازمی‌گردد که به معنی آشیانه و شتر می‌باشد که البته تقریبا برای این منطقه بی‌معنی است.

تاریخ قلعه چالشتر

قلعه چالشتر بنا بر تاریخی که بر روی سرستون‌های آن حک شده، متعلق به سال 1321 و اواخر دوره قاجاریه است. این قلعه تا دهه‌ی هفتاد مورد استفاده بود. پس از این زمان قلعه تبدیل به ویرانه شد که البته مهندسین و معماران ایرانی این بنا را بازسازی کردند. قلعه چالشتر دارای دو شماره ثبت در فهرست آثار ملی ایران یکی در تاریخ مرداد 77 و دیگری آذر 79 است.

منبع:خبرگزاری مهر

معماری قلعه چالشتر

در قسمت میانی قلعه، خانه‌ی خان و مسجد قرار گرفته است و چهار دروازه گرداگرد آن قرار دارد. این درها در شب به خاطر امنیت قلعه بسته می‌شدند. قسمتی از بنا به نام خان نشین است که دارای 38 ایوان، ستون و سردر است. این قسمت سنگی است و معماری بی‌نظیری دارد چنان که نظر هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند. در سرتاسر قلعه علاوه بر معماری و هنر ایرانی، هنرهای اروپایی هم به چشم می‌خورد.

بهترین زمان بازدید از قلعه چالشتر

به دلیل اینکه این منطقه هوای سردسیری دارد و بخش اعظم سال آب و هوای آن سرد است، بهتر است از اوایل بهار تا اواخر مردادماه به این شهر تاریخی سفر کنید.

نحوه بازدید از قلعه چالشتر

برای بازدید از این قلعه، نیاز است تا بلیط تهیه کنید. در ضمن ساعات کاری این مجموعه از 9:30 صبح تا 19 عصر است.

راه‌های دسترسی به قلعه چالشتر

این قلعه در 6 کیلومتری شهرکرد قرار دارد. پس از پیمودن این مسافت وارد شهر چالشتر می‌شوید. بعد از ورود بلوار رهبر را پیدا می‌کنید و وارد خیابان باستان می‌شوید. در این خیابان می‌توانید قلعه چالشتر را مشاهده کنید.شهر کرد دارای قلعه های فراوانی اس که یکی از آنها قلعه دزک یکی از بناهای تاریخی و دیدنی شهر کرد میباشد.

دیگر مکان‌های تفریحی استان چهارمحال و بختیاری

مسجد اتابکان شهرکرد

مسجد اتابکان یکی از بناهای تاریخی و از جاهای دیدنی شهرکرد است که قدمتی 800 ساله دارد. این مسجد قدیمی ترین بنای تاریخی است که در شهرکرد واقع شده و معماری آن حال و هوای قرن‌های اولیه اسلام را دارد.

قلعه سورک شهرکرد

قلعه سورک یکی از بناهای تاریخی وجاهای دیدنی شهر کرد است که در روستای سورک از توابع شهرکرد واقع شده است. با اینکه آثار تاریخی دیگری هم در این روستا قرار دارد اما قلعه سورک مهم ترین اثر تاریخی است که در روستای سورک بنا شده. این بنا به دستور نصیرخان ملقب به سردار جنگ ساخته شد تا معماری تازه‌ای را به نمایش بگذارد.

قلعه شمس آباد شهر کرد

قلعه شمس آباد یکی از جاذبه‌های تاریخی و جاهای دیدنی شهرکرد در تابستان است. این قلعه در روستای شمس آباد قرار دارد و به خاطر نقوش طراحی شده بر ستون‌های خود معروف است. شمس آباد از توابع شهرکرد است

مسجد جامع شهرکرد

مسجد جامع شهرکرد یکی از بناهای تاریخی و جاهای دیدنی شهرکرد در تابستان است که 160 سال پیش توسط یکی از خان‌های چالشتر به نام محمدرضا خان ستوده ساخته شد. این مسجد بزرگ ترین مسجد استان چهارمحال و بختیاری و تنها مسجدی است که دارای چهار ایوان است و در این استان قرار دارد.
اشتراک در
اطلاع از
guest

1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Search