Search

قلعه شمس آباد شهر کرد

قلعه شمس آباد یکی از جاذبه‌های تاریخی و جاهای دیدنی شهرکرد است. این قلعه در روستای شمس آباد قرار دارد و به خاطر نقوش طراحی شده بر ستون‌های خود معروف است. شمس آباد از توابع شهرکرد است و به جز قلعه معروف خود، آثار تاریخی و دیدنی بسیاری را به عموم مردم معرفی کرده است.

تاریخ مختصری از قلعه شمس آباد

قلعه شمس آباد تاریخی 120 ساله دارد و مربوط به اواخر دوره قاجار است. سازنده این بنا فردی به نام یوسف خان امیرمجاهد، پسر حسینقلی خان ایلخانی بود. زمانی که تهران توسط بختیاریان فتح شد، یوسف خان هم در ارتش بختیاریان حضور داشت و یکی از فرماندهان بود. این فرد در درگیری‌های مختلفی حضور داشته و فرمانده‌ای نام آشنا در بین بختیاریان بوده است. این قلعه هم قبل از تصرف تهران، به دستور یوسف خان ساخته شد.

بخش‌های قلعه شمس آباد

این قلعه در گذشته دارای چهار برج، درشکه خانه و حمام بوده است که به مرور زمان تخریب شده‌اند. در حال حاضر تنها بخش‌های اصلی این برج باقی مانده‌اند که شامل دو دروازه اعیانی و اصلی، بخش مرکزی و یکی از برج‌ها می‌شود. ساختمان مرکزی دو طبقه است و یک راه پله دارد که دو طبقه را به یکدیگر متصل می‌کند. در دو طبقه پنجره‌هایی قرار دارند که برای ورود نور تعبیه شده‌اند همچنین در طبقه زیرین 3 اتاق بزرگ هم قرار دارد.

طبقه بالایی

در طبقه بالایی ما شاهد دو ایوان هستیم که هر کدام از طریق چند پلکان به حیاط متصل می‌شوند. در ایوان غربی ستون‌هایی وجود دارد که به خاطر نقوش طراحی شده بر روی آن‌ها محبوبیت پیدا کرده‌اند. بخشی از این طراحی‌ها مربوط به گیاهان و بخش دیگر مربوط به مردان جنگاوری است که لباس محلی بر تن دارند. همچنین ما در این طبقه شاهد یک پشت بام مسطح هستیم که در هنگام بازسازی‌ها به شکل الان خود درآمده است.

طبقه پایینی یا زیرزمین

همانطور که گفته شد در طبقه زیرین ما شاهد 3 اتاق یعنی یک اتاق بزرگ در بخش جلویی و 2 اتاق دیگر در بخش پشتی هستیم که سه راهرو به طور کلی این اتاق ها را در برمی‌گیرند. یکی از این دو اتاق دارای پنجره است اما دیگری هیچ پنجره‌ای ندارد. احتمال می‌رود که از طبقه زیرین به عنوان انبار ذخیره سازی و محلی برای استراحت کارکنان استفاده می‌شده است.

قلعه شمس آباد در حال حاضر

در حاضر به خاطر پوشش درختی که در محوطه این قلعه وجود دارد، مامن و پناهگاهی خنک را در فصل تابستان پدید آورده است. قلعه شمس آباد در سال 1353 توسط رستم و جمشید امیربختیار در اختیار آموزش و پرورش قرار گرفت و در حال حاضر به عنوان اردوگاه دانش آموزی از آن استفاده می‌شود. نام قلعه شمس آباد در سال 1378 در لیست آثار ملی ایران قرار گرفت.

بهترین زمان بازدید از قلعه شمس آباد

بهترین زمان بازدید از این قلعه تاریخی در بهار و تابستان است که کمی از سرمای هوا کاسته شده و هوایی متعادل در این شهر شکل گرفته است.در این فصل میتوانید به قلعه صمصام السلطنه هم بروید.

راه‌های دسترسی به قلعه شمس آباد

برای بازدید از این جاذبه تاریخی باید 15 کیلومتر از شهر کرد فاصله بگیرید تا به روستای شمس آباد وارد شوید. پس از ورود به این روستا با پرس و جو می‌توانید به راحتی به این قلعه دسترسی داشته باشید.

دیگر مکان‌های تفریحی استان چهارمحال و بختیاری

موزه باستان شناسی شهر کرد

موزه باستان شناسی شهرکرد یکی از جاهای دیدنی شهرکرد است که آثار آن قدمتی 9000 ساله دارند. این موزه اولین موزه باستان شناسی است که در استان چهارمحال و بختیاری ساخته شده  و اولین دست سازه‌های انسان در آن قرار دارد.

مسجد جامع شهرکرد

مسجد جامع شهرکرد یکی از بناهای تاریخی و جاهای دیدنی شهرکرد در تابستان است که 160 سال پیش توسط یکی از خان‌های چالشتر به نام محمدرضا خان ستوده ساخته شد. این مسجد بزرگ ترین مسجد استان چهارمحال و بختیاری و تنها مسجدی است که دارای چهار ایوان است و در این استان قرار دارد.

مسجد اتابکان شهرکرد

مسجد اتابکان یکی از بناهای تاریخی و از جاهای دیدنی شهرکرد است که قدمتی 800 ساله دارد. این مسجد قدیمی ترین بنای تاریخی است که در شهرکرد واقع شده و معماری آن حال و هوای قرن‌های اولیه اسلام را دارد.

آبشار زرد لیمه شهر کرد

آبشار زرد لیمه یکی از مکان‌های تفریحی گردشگری و از جاهای دیدنی شهرکرد است. آبشار زرد لیمه آنچنان زیباست که برخی معتقدند مرز بین خیال و واقعیت است و به همین علت گردشگران بسیار زیادی برای بازدید از این منطقه، بار سفر خود را می‌بندند.
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Search