Search

سقاخانه ارباب میرزا شهرکرد

سقاخانه ارباب میرزا از بناهای تاریخی و از جاهای دیدنی شهرکرد است و با نام سقاخانه حضرت ابوالفضل نیز شناخته می‌شود. قدمت این سقاخانه به دوره قاجار بازمی‌گردد و هنرهای به کار رفته بسیار زیبایی دارد. این سقاخانه برای رفع تشنگی رهگذران احداث شده بود و پیاله‌ای در آن قرار داشت تا افراد بتوانند به وسیله آن‌ها، آب بنوشند. آب این سقاخانه در میان مردم یک آب معمولی نبود بلکه آبی مقدس و دارای جایگاه ویژه‌ای بود.

درباره سقاخانه ارباب میرزا

سقاخانه ارباب میرزا یکی از زیباترین سقاخانه‌های ساخته شده در ایران است. این سقاخانه در بافت قدیمی شهرکرد قرار دارد و در دوران قاجار توسط اسحاق ابن ارباب میرزا ریاحی ساخته شده است. این سقاخانه هشتی یک خانه بوده که با همت مردم و مسئولین در سال 1330 خریداری شد و یک گنبد آجری بر روی آن قرار گرفت.

به دلیل اعتقادات مردمی بنابراین که آب این سقاخانه مقدس و شفادهنده است، مردم در تمام فصول سال از آب این سقاخانه می‌نوشیدند. به علت استفاده مکرر و خیابان کشی که در نزدیکی سقاخانه انجام گرفت، آب آن هم بعد از مدتی خشک شد. لازم به ذکر است که سقاخانه ارباب میرزا در سال‌های 1384 و 1386 مرمت و بازسازی شد.

منبع:خبرگزاری ایرنا

معماری سقاخانه ارباب میرزا

در ساخت سقاخانه ارباب میرزا از خشت و آجر استفاده شده است. قسمت بیرونی این سقاخانه مربعی شکل و قسمت داخلی آن به صورت چند ضلعی است. در دو طرف ورودی آن، دو سکوی سنگی وجود دارد. در طراحی داخلی سقاخانه از کتیبه، نقاشی و آیینه‌کاری استفاده شده تا جلوه‌ای بسیار زیبا به این مکان تاریخی مذهبی بدهد. یک عدد سنگ آب هم با ارتفاع 1 متر و قطر 107 سانتی متر در داخل سقاخانه قرار گرفته است.

سردر سقاخانه کاشی کاری شده است و اشعاری از محتشم کاشانی که درباره واقعه کربلا سروده است، به چشم می‌خورد. در همین قسمت ورودی، دو فرشته بالدار را هم می‌بینم که کتیبه‌ای به دست گرفته‌اند و بر روی کتیبه‌ جمله “یا ابا عبدالله الحسین” به چشم می‌خورد.

در قسمت بالای طاق نما قاب‌های آیینه‌ای را خواهید دید که بر روی آن‌ها حدیث “لا فتی الا علی” نگاشته شده و بر روی تعدادی از کاربندی‌های آیینه کاری شده، نماد خورشید به چشم می‌خورد.اگر به شهر کرد سفر کرد اید حما سری به قلعه چالشتر بزنید.

بهترین زمان بازدید از سقاخانه ارباب میرزا

شهرکرد زمستان‌ها و پاییز بسیار سردی دارد به اندازه‌ای که این سرما از اوایل شهریور آغاز شده و تا اواسط فروردین ادامه پیدا می‌کند. بنابراین اگر می‌خواهید از این اثر تاریخی بازدید کنید بهتر است در فصل بهار و تابستان به اینجا سر بزنید.

منبع:خبرگزاری ایرنا

نحوه بازدید از سقاخانه ارباب میرزا

بازدید از سقاخانه ارباب میرزا رایگان است و با مراجعه به این مکان می‌توانید از آن به صورت کامل بازدید نمایید. زمان تخمینی برای بازدید کامل از این بنا تقریبا نیم ساعت تا یک ساعت است. پس بهتر است این مقدار زمان را در برنامه خود خالی کنید.

راه‌های دسترسی به سقاخانه ارباب میرزا

خیابانی به نام 12 محرم جنوبی در بافت قدیمی شهرکرد وجود دارد که پس از ورود به این خیابان باید به دنبال کوچه یاس (ابومحمد) بگردید. پس از یافتن این کوچه وارد آن شوید تا این سقاخانه زیبا را مشاهده کنید.

دیگر مکان‌های تفریحی استان چهارمحال و بختیاری

آبشار زرد لیمه شهر کرد

آبشار زرد لیمه یکی از مکان‌های تفریحی گردشگری و از جاهای دیدنی شهرکرد است. آبشار زرد لیمه آنچنان زیباست که برخی معتقدند مرز بین خیال و واقعیت است و به همین علت گردشگران بسیار زیادی برای بازدید از این منطقه، بار سفر خود را می‌بندند.

قلعه سورک شهرکرد

قلعه سورک یکی از بناهای تاریخی وجاهای دیدنی شهر کرد است که در روستای سورک از توابع شهرکرد واقع شده است. با اینکه آثار تاریخی دیگری هم در این روستا قرار دارد اما قلعه سورک مهم ترین اثر تاریخی است که در روستای سورک بنا شده. این بنا به دستور نصیرخان ملقب به سردار جنگ ساخته شد تا معماری تازه‌ای را به نمایش بگذارد.

قلعه صمصام السلطنه

قلعه صمصام السلطنه از بناهای تاریخی و از جاهای دیدنی شهرکرد است که به دستور بزرگترین صدراعظم ایران در دوران مشروطه یعنی صمصام السلطنه ساخته شد. این قلعه در بین قلعه‌های به جا مانده از دوران بسیار دور ایران، یکی از بزرگترین‌ها با مساحت حدودی هزار متر مربع به شمار می‌رود. قلعه صمصام السلطنه جزء مهم ترین آثار تاریخی استان چهارمحال و بختیاری است.

قلعه شمس آباد شهر کرد

قلعه شمس آباد یکی از جاذبه‌های تاریخی و جاهای دیدنی شهرکرد در تابستان است. این قلعه در روستای شمس آباد قرار دارد و به خاطر نقوش طراحی شده بر ستون‌های خود معروف است. شمس آباد از توابع شهرکرد است
اشتراک در
اطلاع از
guest

1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Search