Search

قله کلکچال

قله کلکچال

مرتفع‌ترین و بلند‌ترین قله در رشته کوه البرز، قله کلکچال است که در شمال تهران قرار دارد. اگر می‌خواهید به این قله بروید، چندین مسیر مختلف جلوی راه شما است که می‌توانید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. مسیر پیاده روی رفتن به قله کلکچال بسیار زیبا و دلنشین است؛ به همین دلیل افراد زیادی برای کوهنوردی به این مسیر ‌می‌روند. وجود ‌ایستگاه‌های استراحت، پاکوب پهن، دسترسی آسان، ‌ایستگاه امداد و… به شما این امکان را می‌دهد از این کوهنوردی بیشترین لذت را ببرید.

در این مطلب اطلاعات دقیقی در مورد این قله به شما ارائه می‌دهیم تا بهترین راه و زمان را برای رسیدن به آن، انتخاب کنید. اگر شما هم قصد بازدید از قله کلکچال را دارید، با مجله گردشگری به گردی همراه شوید.

قله کلکچال
قله کلکچال

قله کلکچال کجاست؟

بیشتر ایرانیان می‌دانند که رشته کوه البرز، در نزدیکی تهران قرار داشته و قله‌های بسیار زیادی در این رشته کوه وجود دارد. قله کلکچال یکی از محبوب‌ترین و معروف‌ترین قله‌هایی واقع شده در این رشته کوه است که افرادی زیادی برای کوهنوردی و حتی پیاده روی به آن ‌می‌روند.

باید بدانید که مسیر رفتن به این قله بسیار آسان است و به هیچ آموزش خاصی نیاز ندارد. مسیر هموار و ایمن قله کلکچال به شما این امکان را داده که تنها به یک دست لباس کوهنوردی و کفش مناسب نیاز داشته باشید. با توجه به بی‌خطر بودن این مسیر، بسیاری از افرادی که تازه شروع به کوهنوردی و ورزش کرده‌اند، این مسیر را انتخاب می‌کنند.

قله کلکچال
قله کلکچال

مسیر‌های مختلفی وجود دارد تا شما بتوانید به قله کلکچال برسید. هر کدام از این مسیر‌ها ویژگی‌های خاص خود را دارند و شما با توجه به شرایط خود می‌توانید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. این مسیر‌ها عبارتند از:

مسیر جمشیدیه

عمومی‌ترین و آسان‌ترین راه برای رسیده به قله کلکچال، مسیر جمشیدیه است؛ به همین دلیل بسیاری از افراد عادی و حتی کوهنورد‌ها، از این مسیر استفاده می‌کنند. وجود چشمه‌های متعدد، پاکوب مناسب و استراحتگاه‌های زیاد، این مسیر را برای شما آسان‌تر خواهد کرد و معمولاً بیشتر افراد، آن را به مسیر‌های دیگر ترجیح می‌دهند.

اگر می‌خواهید از این مسیر برای رسیدن به قله کلکچال استفاده کنید باید در ابتدا به اردوگاه یا پناهگاه کلکچال بروید که به آن “مجموعه اردوگاه دانش‌آموزی شهید باهنر” گفته می‌شود. بعد از این پناهگاه، شما از مسیر پاکوب به خط الراس می‌رسید و سپس در مقابل شما یک دوراهی قرار می‌گیرد.

یکی از این مسیر‌ها، روی مسیر خط الراس است و در ضلع شرقی همین مسیر قرار دارد و شما از طریق آن به راحتی می‌توانبد به قله کلکچال صعود کنید. در مسیر دوم باید از خط الراس جدا شوید و به سمت شمال بروید که در آن به پناهگاه شیرپلا می‌رسید. این مسیر کمی طولانی‌تر از راه اول است، به همین دلیل چندان رایج نیست و مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

قله کلکچال
قله کلکچال

مسیر پارک نیلوفر

پارک نیلوفر در نزدیکی محله دارآباد شهر تهران قرار دارد و شما می‌توانید از این مسیر نیز به قله کلکچال برسید. بهتر است بدانید که این مسیر نسبت به مسیر جمشیدیه، پیچیده‌تر بوده و اگر بار اولتان باشد که از این مسیر می‌روید، به کمی راهنمایی احتیاج پیدا می‌کنید. زمانی که از مسیر پارک نیلوفر به قله کلکچال بروید، باید در ابتدا قله تنگ چال و سپس قله عرقچین را پشت سر بگذارید. قله تنگ چال ۲۸۰۰ متر ارتفاع و قله عرقچین ۲۷۰۰ ارتفاع دارد و مسیر نسبتاً طولانی است. بعد از طی کردن این مسیر، به چشمه آب زندگانی می‌رسید و با عبور از آن، در مسیر همواری برای رسیدن به قله قرار می‌گیرید.

مسیره دره دارآباد

این مسیر نیز تا حد زیادی طولانی است و شما در ابتدا باید به ترتیب آبشار‌های کبوترخان، چال مگس و سر هفت حوض را طی کنید تا به دره زندگانی برسید. ۱۰۰ متر جلوتر از این چشمه، به منطقه‌ای می‌رسید که تعداد زیادی درختان تبریزی یا صنوبر سیاه در آن وجود دارد که با اسم “باغچه خلیل” شناخته می‌شود.

بعد از باغچه خلیل، باید قله دارآباد و شهربانو کشک را فتح کرده و از تیغه‌های دارآباد عبور کنید؛ سپس به گردنه پیازچال می‌رسید که بعد از آن قله کلکچال در روبروی شما است.

مسیره دره گلابدره

بیشتر مسیر‌های دره گلابدار با پارک جمشیدیه مشترک هستند؛ از همین رو سختی این دو مسیر تقریباً یکسان است. برای اینکه بتوانید از این مسیر به قله کلکچال صعود کنید، باید از‌ییلاق گلابدره به سمت چشمه وزباد حرکت کنید تا به مسیر پاکوب برسید. زمانی که پاکوب رسیدید، می‌توانید پناهگاه کلکچال را ببینید. خط الراس، مسیر مشترک دره گلابدره با پارک جمشیدیه است.

قله کلکچال
قله کلکچال

قله کلکچال از پارک جمشیدیه

با توجه به اینکه پارک جمشیدیه بهترین و آسان‌ترین راه برای رسیدن به قله کلکچال بوده و بسیاری از افراد این مسیر را انتخاب می‌کنند، پس بهتر است اطلاعات کافی را در مورد آن داشته باشید.

پارک جمشیدیه با مساحت ۱۰ هکتار، به عنوان یکی از وسیع‌ترین پارک‌های پایتخت شناخته می‌شود. از مهم‌ترین ویژگی‌ها و طبیعت دیدنی این پارک می‌توان به درختان، گیاهان گل‌های بسیار زیبا و متنوع و همچنین آبشار، دریاچه، کفپوش سنگی ناهموار، آبنما سنگی، پارکینگ و وجود چهار در ورودی اشاره کرد. ورودی سوم این پارک در مسیر اردوگاه کلکچال قرار دارد و ابتدای آن به مسیر میدان شکل کوچکی می‌رسد. این مسیر در بخش غربی و در پشت پارک جمشیدیه قرار دارد.

مسیر پارک جمشیدیه تا اردوگاه، کاملاً سنگ فرش شده است و همین باعث می‌شود در زمان پیمودن مسیر، کم‌تر احساس خستگی داشته باشید. زمانی که از اردوگاه عبور می‌کنید، به درخت‌زاری می‌رسید که با پشت سر گذاشتن آن و قدم گذاشتن به مسیر پاکوب، در قسمت راست یک چشمه مشاهده خواهید کرد. این چشمه در تمام طول سال پر آب است و نوشیدن آب از آن، حس و حال خوبی را به کوهنوردان می‌دهد. بعد از عبور از چشمه، شیب مسیر کمی بیشتر می‌شود، اما عرض مسیر را به ۲ الی ۳ متر رسانده‌اند تا بتوانید راحت‌تر از مسیر بالا بروید.

قله کلکچال

از مسیر پارک تا نقطه رسیدن به قله کچکال، ۳ ‌ایستگاه ساخته‌اند که هر کدام از آن‌ها، ۱ کیلومتر با همدیگر فاصله دارند. در داخل این ایستگاه‌ها، بوفه‌هایی را تعبیه کرده‌اند که در آخر هفته‌ها به کوهنوردان آب، مواد غذایی و خدمات مختلفی را ارائه خواهند کرد. همین عامل باعث شده تا بسیاری از افراد، پناهگاه کلکچال را به عنوان ایستگاه چهارم معرفی کنند. در طول این مسیر، سرویس بهداشتی، کافه و شیر آب در دسترس عموم مردم قرار می‌گیرد.

بسیاری از افراد، زمانی که برای بار اول به قله کلکچال ‌می‌روند، کمی شوکه می‌شوند؛ چرا که امکانات زیادی در این قله وجود دارد که کمی دور از انتظار است. سازمان پیشاهنگی ایران، سازمانی است که این پناهگاه را در سال ۱۳۳۹ بنا کرده و امکانات مختلفی مانند سرویس بهداشتی، بوفه، مسجد و حتی استخر را در این محل، در اختیار کوهنوردان گذاشته است. باید بدانید که در مجاورت مسیر صعود و قسمت پایین پناهگاه، پست امداد کوهستانی هلال احمر قرار دارد تا در صورت بروز هر مشکلی به شما کمک کنند.

مدت زمان صعود به قله کلکچال

مسیر رسیدن به کلکچال در هر کدام از این مسیر‌ها با همدیگر متفاوت است؛ برای مثال از پارک جمشیدیه تا این قله، ۸ کیلومتر بوده و از پارک نیلوفر تا قله کلکچال نیز ۸ کیلومتر است. اما با توجه به آسان بودن مسیر پارک جمشیدیه، این مسیر شما را سریع‌تر به هدف می‌رساند.

کلکچال در تابستان

به طور کلی شما می‌توانید در تمام فصل‌های سال به این قله بروید. با توجه به اینکه شاهد بارش برف و باران در این قله هستیم، بهتر است در فصل‌های سرد سال، نکات ایمنی را به خوبی رعایت کنید؛ البته مسیر‌های قله کلکچال کاملاً ایمن است و آسیبی به شما وارد نمی‌شود.

قله کلکچال بسیار خنک بوده و بهترین زمان فتح آن، فصل تابستان است. در این فصل بدون اینکه زیادی سردتان شود، می‌توانید به خوبی از مسیر خود لذت ببرید؛ اما به هیچ عنوان ضدآفتاب و عینک آفتابی را از یاد نبرید.

قله کلکچال
قله کلکچال

عکس قله کلکچال

برخی از افراد ترجیح می‌دند قبل از فتح این قله، منظره آن را مشاهده کنند تا بهترین تصمیم را در مورد آن بگیرند. در ادامه تصاویری از آن را برای شما قرار داده‌ایم.

قله کلکچال
قله کلکچال
قله کلکچال
قله کلکچال

جمع‌بندی

قله کلکچال یکی از قله‌هایی است که در تهران قرار دارد و به دلیل مسیر و اقامتگاه زیبای آن، بسیاری از افراد و کوهنوردان علاقه دارند تا در فصل‌های گرم و حتی سرد سال به آن بروند. مسیر‌های مختلفی وجود دارد که شما با استفاده از آن‌ها می‌توانید به قله کلکچال برسید. راحت‌ترین آن‌ها هم مسیر پارک جمشیدیه است.  

کافه‌ها، بوفه‌ها و استراحگاه‌های بین راهی از پارک جمشیدیه به قله کلکچال این امکان را به شما می‌دهد که در بین راه بتوانید استراحت کنید و در صورت لزوم، خوراکی و آب خریداری نمایید. با توجه به سرد بودن قله کلکچال، بهتر است فصل‌های گرم را برای سفر به قله انتخاب کنید.

برخی از سؤالات متداول

برای اینکه بتوانید بیشتر و بهتر با این قله آشنا شوید، به چند سوال مهم در مورد قله کلکچال جواب می‌دهیم:

نکات و لوازم ضروری زمان سفر به قله کلکچال کدام‌ها هستند؟

به همراه خود کلاه، عینک آفتابی، مواد غذایی شیرین و سبک وزن، وسایل اولیه کوچک، در صورت لزوم لباس گرم و… ببرید.

چه امکاناتی در قله کلکچال وجود دارد؟

در اینجا استخر، سرویس بهداشتی، مسجد، سالن غذاخوری و. . . را ساخته‌اند.

دیگر مکان‌های تفریحی استان تهران

بازار تهران

بازار بزرگ تهران یکی از بنا‌های تاریخی و از جاهای دیدنی تهران است. این بازار یکی از مهم‌ترین مراکز خرید ایران است که تنوع بسیار زیادی در فروش اجناس و کالاهای مختلف دارد.

کاخ گلستان

کاخ گلستان تهران یکی از بناهای تاریخی و جاهای دیدنی تهران است که به دوران زندیه و قاجاریه تعلق دارد. این کاخ قدمتی 440 ساله دارد و جزو بزرگترین و منحصر به فردترین کاخ‌های ساخته شده در ایران است. این کاخ میزبان شاهان زیادی از دوران صفویه بوده و به خاطر نقاشی‌ها و کاشی کاری‌هایی که دارد توانسته زیبایی خود را به همگان ثابت کند.

پل طبیعت تهران

پل طبیعت تهران یکی از جاهای دیدنی تهران است که بر روی بزرگراه مدرس واقع شده است. گردشگران بسیاری برای بازدید از این مکان به تهران سفر می‌کنند تا هم از حس و حال خوب روی پل بهره‌مند شوند و هم از امکانات دو پارکی که در دو سمت پل قرار دارند، استفاده کنند.

دربند تهران

دربند تهران یکی از مکان‌های تفریحی-گردشگری و از جاهای دیدنی تهران است که به خوش آب و هوا بودن معروف است. این مکان از همان ابتدا یکی از گزینه‌های تفریحی و گردشگری برای شاهان و اشراف زادگان بوده است. دربند رستوران‌‌ها و ترشی فروشی‌های زیادی دارد که اگر قصد شکم گردی هم داشته باشید باز هم کاری می‌کند تا انتخاب اولتان باشد.
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Search