خانه ارشادی

خانه ارشادی اردبیل

یکی ازجاهای دیدنی اردبیل، خانه ارشادی است که در دوره قاجار ساخته شده و در یکی از محله‌های قدیمی اردبیل واقع شده است.این بنا در ابتدا به خانواده علوی تعلق داشت و توسط این خانواده ساخته شده بود. این خانه در زمان پهلوی دوم به آموزش و پرورش واگذار شد تا به مدرسه تبدیل شود.نامگذاری این خانه به این دلیل است که آخرین مالک خانه به خانواده ارشادی معروف بودند و تا سال 1377 در آن سکونت داشتند.

در کنار خانه ارشادی خانه تاریخی صادقی هم قرار دارد که دیدن این خانه خالی از لطف نیست.

خانه ارشادی اردبیل
سخانه ارشادی اردبیل

معماری خانه ارشادی

معماری این خانه مطابق با سبک زمان قاجار ساخته شده است و درون بنا و قسمت بیرونی از طراحی جذاب و چشم‌نوازی برخوردار است.

این خانه در گذشته محل سکونت ارباب بوده که بسیار هم بزرگ بوده است ولی برای مرمت و بازسازی آن در طی زمان برخی بخش‌ها تخریب و بازسازی شده است و آخرین مرمت‌های این خانه در سال 1387 انجام شده و تا به امروز ادامه داشته است ولی هنوز کامل نشده است.

در ساخت این خانه ملات ماسه، آهک وپی‌های سنگی برای پی ساختمان استفاده شده است و نمای بیرونی خانه از آجر تشکیل شده است.

دیوارهای داخلی خانه از خشت تشکیل شده‌اند و نمای آن را سنگی به‌نام سنگ بازالت سیاه تیشه‌ای که به‌شکل دستی تراش داده شده، تشکیل داده است.

از دیگر ویژگی‌های معماری سنتی این ساختمان می‌توان به طاق نماها، مقرنس کاری‌های گچی، در و پنجره چوبی و شیشه‌های رنگی اشاره کرد. همچنین در و پنجره‌های خانه با طرح‌های اسلیمی، سنتی مزین شده‌اند.

همچنین در قسمت سقف هم از طاق آجری استفاده شده است و به‌طورکلی می‌توان گفت این خانه ظاهری اشرافی با معماری زمان خود دارد.

در قسمت جلویی خانه یک حیاط قرار دارد که در آن باغچه ‌و درختان سرسبز مشاهده می‌شود.

کاربری امروز خانه ارشادی

در حال حاضر خانه ارشادی که در سال 1381 به ثبت آثار ملی رسیده است و به‌عنوان یکی از جاذبه‌های تاریخی، گردشگری استان اردبیل شناخته می‌شود به‌عنوان موزه فعالیت دارد.

افرادی که به بناهای تاریخی و بازدید از موزه علاقه دارند، با سفر به این خانه، می‌توانند از هر دوی این موارد لذت ببرند و موزه تاریخی را در یک ساختمان با معماری سنتی، مشاهده کنند.

مسیر دسترسی

خانه ارشادی اردبیل در قسمت بافت تاریخی اردبیل و یکی از محله‌های قدیمی اردبیل واقع شده است و با رفتن به خیابان کاشانی، کوچه اوچدکان، می‌توان به این خانه رسید.

حداکثر زمانی که برای بازدید از این خانه صرف می‌شود 1 الی 2 ساعت است. بهترین زمان برای سفر به خانه ارشادی در اواخر بهار و فصل تابستان است که آب و هوای اردبیل هم بسیار خوب و مطبوع است.سفر در زمستان شاید خیلی مناسب نباشد چون هوای اردبیل در فصل زمستان به‌شدت سرد است.

همچنین در بازدید از خانه ارشادی چون در بافت تاریخی اردبیل قرار دارید، می‌توانید از دیگر مکان‌های تاریخی که در این محله قرار دارد هم دیدن کنید. از جمله مکان‌های دیدنی محله اوچدکان، حمام تاریخی اوچدکان، خانه مبشری، خانه صادقی، خانه خادم باشی، خانه رضازاده، خانه شریعت و… هستند که هر کدام زیبایی و جاذبه منحصر به‌فرد خود را دارند.

دیگر مکان‌های تفریحی استان اردبیل

خانه مناف زاده اردبیل

یکی از جاهای دیدنی اردبیل خانه مناف زاده هست.این سازه توسط حسین قلی صادقی بنا شده است . مسیر دسترسی زمان بازدید نحوه بازدید تخمینه هزینه سفر با به گردی راحت سفر کنید

پل سامیان اردبیل

پل سامیان اردبیل یکی از جاهای دیدنی اردبیل است که در مسیر استان اردبیل به قفقاز بر روی رودخانه بالیقلوچای یا قره سوی قرار گرفته است. بنا به گفته‌ها و شواهد زمان ساخت این پل به دوران صفویان برمی‌گردد.

دریاچه سوها اردبیل

از جاهای دیدنی اردبیل میتوان به دریاچه سوها اردبیل اشاره کرد.استان اردبیل، جاذبه‌های گردشگری بسیاری دارد. از جنگل‌های بکر و دست نخورده گرفته تا آبشارها و دریاچه‌هایی که بهشت طبیعت دوستان و عکاسان است!

عمارت آقازاده

عمارت آقازاده یکی از خانه ‌های بر جای مانده از تاریخ در دل شهر زیبا و تاریخی و جاهای دیدنی اردبیل است که در مرکز شهر واقع شده است. وجود همین عمارت با شکوه و تاریخی نیز مزیده بر علت شده تا گردشگران بسیاری زیادی سالانه به این شهر سفر کنند.
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها