Search

تکیه بیگلر بیگی

تکیه بیگلر بیگی کرمانشاه جاهای دیدنی کرمانشاه

یکی دیگر از جاهای دیدنی کرمانشاه که در زمان رونق ساخت تکیه های و حسینیه ها در ایران ساخته شد، تکیه بیگلر بیگی است. این تکیه که علاوه بر مقاصد مهم دینی جزو یکی از آثار ارزشمند ملی و دیدنی در کشور است سالانه مورد توجه بسیاری از گردشگران قرار می گیرد.

این تکیه که قدمت آن به دوره قاجار باز می ‌گردد، توسط عبدالله خان ملقب به بیگلر بیگی ساخته شد و در آن زمان مورد استقبال مردم مذهبی کرمانشاه قرار گرفت. این تکیه که نه تنها از نظر معماری مورد توجه بسیاری از بینندگان است؛ بلکه تزیینات مختلف من جمله آینه ‌کاری و گچبری‌ زیبایی دارد.

تزئیناتی که جذابیت منحصر به فردی به آن بخشیده ‌اند. علاوه بر مقاصد مهم دینی، در این تکیه دو عدد از موزه های مهم کرمانشاه برپا شده که نام آنها موزه پارینه ‌سنگی خاورمیانه به نام موزه پارینه ‌سنگی زاگرس و در کنار آن نیز موزه خط و کتابت در این تکیه است.

تکیه بیگلر بیگی کرمانشاه جاهای دیدنی کرمانشاه
منبع: گوگل مپ تکیه بیگلر بیگی کرمانشاه جاهای دیدنی کرمانشاه

همانطور که در قبل نیز به آن اشاره شد تکیه بیگلر بیگی که یکی از جاهای دیدنی کرمانشاه است، در تاریخ ۱۹ آذر ۱۳۷۵ هجری شمسی با شماره ثبت ۱۷۹۷ در لیست فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید، و از آن سال مورد توجه بیشتری قرار گرفته است.

تاریخچه تکیه بیگلر بیگی

شروع ساخت تکیه بیگلر بیگی در سال 1270 هجری شمسی و توسط مرحوم خادم‌ الحسین عبدالله خان فراش‌ باشی که در شهر ملقب به بیگلر بیگی بود و از طرفی نیز از مقامات مشهور و با نفوذ کرمانشاه در دوره‌ قاجار بود انجام شد.

 عملیات ساخت این تکیه که امروزه یکی از جاهای دیدنی کرمانشاه است حدود ۶ سال به طول انجامید و در سال 1276 هجری شمسی به پایان رسید. تزیینات گچبری و آینه ‌کاری این تکیه نیز در سال 1286  هجری شمسی تکمیل شد.

تکیه بیگلر بیگی در گذشته نه ‌تنها میزبان مراسم مذهبی دین اسلام بوده؛ بلکه محل حکومت عبدالله ‌خان و از طرفی محل زندگی برادران و پسران وی نیز به شمار می ‌آمد که در آن جا کودکی و بزرگی خود را رد کنار اندوه و شادی گذراندند.

تکیه بیگلر بیگی کرمانشاه جاهای دیدنی کرمانشاه
منبع: گوگل مپ تکیه بیگلر بیگی کرمانشاه جاهای دیدنی کرمانشاه

اما سازمان میراث فرهنگی در سال ۱۳۸۰ هجری شمسی این ملک را خریداری کرده و پس از انجام مرمت‌ های بسیار در سال‌ های ۱۳۸۱ و ۱۳۸۲ هجری شمسی، بازدید از آن جا را برای مردم میسر کرد. از طرفی نیز در سال های 1383 و 1387 دو موزه مهم ایرانی در این تکیه ساخته شدند تا اهمیت یکی از جاهای دیدنی به نام تکیه بیگلر بیگی را دو چندان کنند.

بخش های مختلف تکیه بیگلر بیگی

اگر بخواهیم به جاهای زیبا و قسمت های دیدنی این تکیه اشاره کنیم بی شک در ابتدایی ترین حالت می بایست به درب های ورودی؛ درب هایی که از سه جهت مسیر شما را به سمت این تکیه باز می کند، هر کدام توسط کنده کاری ها و مقرنس کاری های حرفه ای مزین شده اند

تکیه بیگلر بیگی کرمانشاه جاهای دیدنی کرمانشاه
منبع: گوگل مپ تکیه بیگلر بیگی کرمانشاه جاهای دیدنی کرمانشاه

از دیگر قسمت هایی که زیبایی را به این تکیه بخشید است می توان به فضای هشتی اشاره کرد که بعد از ورودی قرار داشته و با دیوار های طاقچه ای شکل با طراحی های بسیار زیبا تزئین شده و پس از آن به محوطه اصلی تکیه خواهید رسید.

دیگر مکان‌های تفریحی استان کرمانشاه

طاق بستان کرمانشاه

پارک جنگلی طاق بستان کرمانشاه در جوار ئ همسایگی یکی جاهای دیدنی کرمانشاه، یعنی مجموعه تاریخی طاق بستان، واقع شده است و در جانب شمالی شهر کرمانشاه و در دامنه کوه ( پرآو ) قرار دارد. پارکی که با سر سبزی و زیبایی تمام برای گردشگران بهترین مکان برای تفریح است .

تکیه معاون الملک

یکی از جاهای دیدنی کرمانشاه که قرار است در سفر بعدی خود از آن دیدن کنید، بی شک تکیه معاون الملک خواهد بود؛ چرا که این مکان به عنوان یکی از جاهای دیدنی در این استان سالانه مردمان زیادی را گرد هم جمع می نماید.

مجسمه هرکول کرمانشاه

مجسمه هرکول کرمانشاه که یکی از جاهای دیدنی کرمانشاه است، در نزدیکی کتیبه بیستون کرمانشاه  بنا شده و با عظمتی که دارد چشم ها را به خود می دوزد. اما برخی از نظریه شناسان باستان بر این باورند که این مجسمه در اصل مجسمه هرکول که از جنگاوران و خدایان روم باستان است نبوده و متعلق به ( ورثرغنه ) خدای جنگاوری ایران باستان است؛ ( اما اختلافات نیز در این مورد بسیار است ).

مسجد عمادالدوله کرمانشاه

مسجد عمادالدوله کرمانشاه یکی از تاثیر گذار ترین جاهای دیدنی کرمانشاه محسوب شده که خود را در دل تاریکه بازار سنتی کرمانشاه جای داده است. این مسجد تاریخی و کهن که در اواخر قرن ۱۳ هجری قمری و در زمان حکومت قاجاریه احداث شد، فاقد هرگونه گنبد و گلدسته بوده و تنها یک برج ساعت با ارتفاع ۱۱ متر دارد.
اشتراک در
اطلاع از
guest

1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Search