جاهای دیدنی همدان فراوان است.ابن سینا یا بهتر است بگوییم ابوعلی سینا کسی که به او لقب شیخ الرئیس را داده بودند. یکی از انسان هایی که هر چه در مورد آن بگوییم کم گفته ایم چرا که در تمامی زمینه ها متخصص و صاحب نظر بود. کسی که امروزه در آرامگاه بوعلی سینا به خاک سپرده شده که به یکی از جاهای دیدنی همدان بدل شده است.
ابن سینا، در زمان سامانیان می زیسته است. وی در علومی چون شیمی، ریاضی، فیزیک، نجوم، زمین شناسی و جغرافیا، روانشناسی، شعر و ادبیات، فلسفه و منطق و پزشکی تخصص داشته است. این انسان به حدی به علم پزشکی کمک رسانده که روز چشم به جهان گشودنش را روز پزشک نامیده اند.

محل دفن
مکانی که در حال حاضر به آرامگاه بوعلی سینا معروف است و مقبره باشکوهی برایش دست و پا کرده اند، در اصل محل زندگی یکی از دوستان ابوعلی سینا به نام ابوسعید دخدوک بوده است. ابوسعید پس از اینکه بوعلی سینا وفات یافت، از روی دوستی که داشتند او را در حیاط خانه خود به خاک سپرد و مدتی بعد نیز خود در کنار بوعلی به خاک سپرده شد. امروزه نیز محل دفن این دو دوست به آرامگاه بوعلی معروف است.
ویژگی های آرامگاه بوعلی سینا
مهم ترین بخش آرامگاه بوعلی سینا، بنای یادبودی وی است که به کمک انجمن آثار ملی ایران احداث شده است. این بنا دارای ۱۲ ستون است که فاصله مشخصی از هم داشته و هر کدام دقیقا متقارن با دیگری است و هر پایه از کف تا زیر گنبد، ۲۳ متر ارتفاع دارد. مخروطی که به عنوان گنبد این بنا استفاده شده، ارتفاعی بالغ بر 6 متر را دارا می باشد. از این رو ارتفاع بنا از کف تا نوک گنبد 28 متر می شود.

و اما مهم ترین بخش این آرامگاه که در مرکز این ستون ها و درست زیر گنبد مخروطی قرار دارد، آرامگاه بوعلی سینا است که با سنگ مرمر چشم را به خود می دوزد. این تخته سنگ که نوشته زیبایی با خط ثلث بر روی آن حکاکی شده از حاشیه دریاچه ارومیه به دست آمده و تا همدان حمل شده است.
آرامگاه بوعلی سینا از جاهای دیدنی همدان، دارای دو تالار شمالی و جنوبی است. که در حال حاضر تالار جنوبی به عنوان موزه، به محل نگهداری سفال، سکه، برنز و سایر اشیای کشف شده اختصاص یافته و در تالار شمالی کتابخانه ای بنا شده که در برگیرنده ۸ هزار جلد کتاب خطی و چاپی نفیس، مربوط به آثار ابوعلی سینا و همچنین شعرا و نویسندگان همدانی دیگر بوده که در این مکان از آن ها نگهداری می شود.

تندیس
تصویری که از این فیلسوف بزرگ درست شده توسط بسیاری از افراد متخصص در این زمینه طراحی شده. این طراحی ها بر اساس گفته هایی از کتاب “صوان الحکمه” برخی از آثار ابوعلی سینا و یکی از شاگردانش به نام اوعبید، به تصویر کشیده شد که سر انجام دقیق ترین آن ها به دستان توانمند استاد ابولحسن صدیقی ارائه شد و ایشان نیز تندیسی مرمرین بران این حکیم بزرگ تراشید.

جاذبه های اطراف
از دیگر جاهای دیدنی همدان می توان به مواردی چون : گنج نامه، غار علیصدر، تپه هگمتانه و موزه گنج نامه اشاره کرد.