Search

برج قربان همدان

جاهای دیدنی همدان برج قربان همدان

یکی دیگر از جاهای دیدنی همدان که علاوه بر گنبد علویان به عنوان یکی از مکان های زیبا و تاریخی همدان شناخته می شود، برج قربان همدان است. برجی که در محله زند ها بین خیابان طالقانی و مدنی قرار داشته و با بنای زیبای خود، در گذشته، مجموعه بزرگی از مدرسه، کتابخانه، مسجد و خانقاه را شامل می شده است.

برج قربان همدان آرامگاه تعدادی از فرمانروایان سلجوقی بوده که در کنار خود مقبره شیخ السلام حسن بن عطار از بزرگان ادب را نیز جای داده اند. این برج که یکی از جاهای دیدنی همدان است، تنها بنای بازمانده مجموعه عظیم و کهن نام برده در بالا است. به گفته برخی این برج توسط شخصی به نام قربان در زمان حمله افاغنه به عنوان سنگر گاه قرار داده شده و باعث دوری شورشیان از حوالی آنجا شده است.

جاهای دیدنی همدان برج قربان همدان
منبع:گوگل مپ

تاریخچه

برج قربان همدان که یکی از قدیمی ‌ترین و استوار ترین جاهای دیدنی همدان است از قرن هفتم و هشتم هجری به جای مانده است. این بنا با معماری ساده و بی عیب و نقصی که دارد، نقش مهمی در طول تاریخ ایران داشته است. هنگام مرمت این بنای تاریخی و دیدنی همدان، تعدادی مقبره کشف شد که متعلق به امیران سلجوقی بوده است.

در این بنا هیچ گونه کتیبه ‌و دست نوشته ای وجود ندارد و تنها کتیبه‌ ای که قدمت برج تاریخی قربان را روایت می‌ کند بر روی سنگ قبری است که در فضای داخلی بنا قرار دارد. بر روی این سنگ قبر تاریخ ۱۰۰۹ یا ۱۰۹۰ هجری قمری حکاکی شده که بیانگر تعلق برج قربان همدان به دوران صفویه است. شایان ذکر است که برج تاریخی قربان در سال ۱۳۵۴ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

جاهای دیدنی همدان برج قربان همدان
منبع:گوگل مپ

معماری

برج قربان همدان، دارای نقشه ‌ای دوازده ضلعی بوده و از سه طبقه سرداب، گنبد و بدنه ساخته شده است. طاق نماهای بیرونی که در این مقبره قرار گرفته عرضی 2 متری و طولی بالغ بر 6 متر را دارا می باشد که از نوع طاق نمای جناغی می باشد. اما نکته ناراحت کننده، نبود کنده کاری و گچ کاری بر روی این طاق نما های سر به فلک کشیده است. البته نبود این مورد هیچ کاستی بر زیبایی این بنای تاریخی اضافه نمی کند. گنبد هرمی شکل برج نیز ارتفاعی بالغ بر ۸ متر دارد و در تمام قسمت ‌های آن از آجر و ساروج استفاده شده است.

جاهای دیدنی همدان برج قربان همدان
منبع:گوگل مپ

اما از بیرون نمای گنبد به صورت چند وجهی بوده که خود را در نیم دایره ای کروی شکل گنجانده است. نکته حائز اهمیت در باره گنبد های این بنا این است که قطر داخلی ساختمان ۹۰/۴ متر و قطر سازه بیرونی آن ۲۰/۶ متر است. ورودی که برج قربان همدان به خود اختصاص داده عمقی 50 سانتی متری و عرضی 80 متری را دارا می باشد که با ارتفاعی دو متری در ضلع شرقی این بنا واقع شده است. این برج آجری با اینکه گچبری و کنده کاری بخصوصی را شامل نمی باشد اما از جلوه ویژه ای برخوردار است که چشم هر بیننده ای را به خود مجذوب می نماید.

دیگر مکان‌های تفریحی استان همدان

گنبد علویان

گنبد علویان که یکی از جاهای دیدنی همدان تلقی می شود، واقع در میدان امام زاده عبدالله است. از این بنا به عنوان یکی از متحیر کننده ترین و خیره کننده ترین نمونه های گچبری پس از اسلام در همدان است. این گنبد به دلیل زیبایی و تاریخی که در دل خود گنجانده، در تاریخ 1310 هجری شمسی، در ردیف 94 فهرست آثار ملی ایران به ثبت و تایید رسید.

غار آکواریوم همدان

همدان یکی از اصیل‌ترین شهرهای ایران محسوب می‌شود. این شهر به دلیل داشتن آب ‌و هوای مطبوع و همچنین جاذبه‌های تاریخی فوق‌العاده همواره یکی از اصلی‌ترین مقاصد سفرهای نوروزی مردم به شمار می‌رود‌. در حقیقت بسیاری از افراد برای بازدید از زیبایی‌های این شهر در فصول مختلف سال به همدان سفر می‌کنند. جاذبه‌های زیادی در همدان وجود دارد که یکی از مهم‌ترینِ آن‌ها، غار آکواریوم همدان است. غار آکواریوم با مساحت ۱۰۰۰ متر مربع یکی از جالب‌ترین فضاهایی است که توجه گردشگران را به خود جلب می‌کند. اگر قصد سفر به همدان را دارید، مجله گردشگری به‌گردی به شما پیشنهاد می‌کند که هرگز بازدید از این غار ویژه را از قلم نیندازید.

روستای ورکانه همدان

یکی از جاهای دیدنی همدان که بدون تردید می بایست از آن دیدن کنید، روستای ورکانه است. روستایی که قدمتی 400 ساله داشته و معروف به روستای صخره ای است. با ورود به این روستا خانه هایی را مشاهده می کنید که با سنگ های کوچک و بزرگ ساخته شده اند و رنگ هایی طبیعی از دل طبیعت را در خود گنجانده اند.

آرامگاه استر و مردخای

آرامگاه استر و مردخای یکی از جاهای دیدنی همدان است که در مرکز شهر واقع شده و یکی از مهم ترین مقابر و زیارتگاه ‌های یهودیان در ایران و جهان است. معماری مورد استفاده در این بنا با توجه به سبک بناهای اسلامی است. این بنا که حدود هشت صد سال قدمت دارد، و بر روی عمارتی بنا شده که قدمت آن به قرن سوم هجری بر می گردد.
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Search