کاروانسرای پاسنگان که نماد روستای جنتآباد و زنبورک محسوب می شود، از جاهای دیدنی قم است و قدمت آن به دوره صفویه بازمیگردد. این بنای تاریخی در سال ۱۳۲۱ خورشیدی به عنوان یک اثر ملی در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسید.

معماری کاروانسرای پاسنگان
کاروانسرای پاسنگان یک بنای آجری دیدنی مربعشکل با ابعاد ۵۰×۵۰ و مساحت آن ۲,۵۰۰ مترمربع است که بر روی پایاه هایی از جنس سنگ بنا شده است. در چهار گوشه دیوارهای کاروانسرا، چهار برج مدور قرار دارند که از سنگ لاشه ساخته شدهاند. دیده میشوند. ده طاقنمای زیبا و چشم نواز در اطراف ورودی آن به چشم می خورند.
در ورودی حیاط یک طاق آجری وجود دارد و محوطه حیاط با حجرههای متعدد و ایوانهای دلنشین مزین شده است. دیگر قسمت های کاروانسرا شامل، اتاق نگهبانان، اصطبل چارپایان و آب انبارها نقش مهمی برای تامین آب کاروانسرا ایفا می کردند. حجرههایی در داخل شترخانهها قرار داشتند، که به عنوان مکانی برای استفاده مسافران در فصول سرما در نظر گرفته شده اند. این بنای مربع شکل دارای ابعاد ۵۰×۵۰ است و ۲,۵۰۰ مترمربع مساحت دارد.

بررسی نحوه ساخت و ساز كاروانسرای پاسنگان حاکی از این است که، معماری آن، از شیوه سنتی و سبک رایج در دوره صفویه تبعیت کرده است. و در ساختمان پاسنگان نسبت به روزگار پیشین، تغییر خاصی دیده نمیشود.
ویژگی های کاروانسرای پاسنگال
جاهای دیدنی قم فروان است .از آنجایی که این کاروانسرا در مسیر کویر مرنجاب کاشان قرار گرفته است، امکان رصد ستارگان در این محل وجود دارد و به نوعی، یک پایگاه برای رصد اجرام آسمانی به شمار می آید و به همین دلیل یکی از مکان مورد علاقه منجمان بشمار می رود. پایگاه محلی برای پرندهنگری و برگزاری جشنها و جشنوارهها، از دیگر قابلیت های پاسنگان است. وجود سفره خانه سنتی، در این کاروانسرا پاتوق خوبی برای گردشگران و کویرنوردان است.
اقامتگاه کاروانسرای پاسنگان دارای چهار اتاق و ظرفیت پذیرش 20 نفر، پرسنل مجرب، پارکینگی غیرمسقف و مسلط به زبان انگلیسی است. اقامت در این مکان از نظر هزینه بسیار به صرفه برای گردشگران می باشد. این کاروانسرا دارای حمام و سرویس بهداشتی ایرانی می باشد.

مکان های دیدنی اطراف کاروانسرای پاسنگال
جاهای دیدنی قم فراوان است.از مکان های دیدنی اطراف کاروانسرای دیر گچین است . از نظر تاریخی به عصر ساسانی تعلق دارد. و در دورههای سلجوقی، صفوی و قاجار مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است. از جمله بخشهای متعدد کاروانسرای دیرگچین می توان به دروازه، حجره، مسجد ، محوطه، حمام، دیوارها و برج های کم ارتفاع قطور اشاره کرد. همچنین بازار قدیم قم از دیگر جاهای دیدنی قم در این استان می باشد.
مسیر دسترسی به کاروانسرای پاسنگان
برای دسترسی به این کاروانسرا باید در مسیر جاده قم-تهران، 20 کیلومتر پیش بروید. در فاصله حدودا 100 متری از حاشیه جاده، کاروانسرای پاسنگال قابل مشاهده است. کاروانسرای منظریه، کاروانسرای پل دلاک، کاروانسرای حوض سلطان از دیگر کاروانسراهای صاحب قدمت و جاهای دیدنی قم می باشند. این کاروانسرا در زمان های دور، محلی برای استراحت مسافران بود و برای مدتی هم از محوطه آن به عنوان پاسگاه ژاندارمری استفاده می شد و هماکنون نیز در قالبی نو به کاربری تاریخی گذشته ادامه میدهد.