دشت تبریز

دشت تبریز

دشت تبریز یکی ازجاهای دیدنی تبریز است.در اشعار و ادبیات و ترانه ها بارها از نام دشت و از رفتن به دشت و گشت و گذار در آن شنیده ایم. اگر یک بار در پهنه ی میان کوه ها که سر تا سر طیف رنگ سبز با هارمونی زیبایش در آن چون فرشی خودش را گسترده برای لحظاتی توقف کرده باشید، دلیل تکرار و تاکید رفتن به دشت را می دانید.

آرامش و ابهت کوه هایی که این سرزمین های کم ارتفاع تر را در آغوش خود گرفته اند، صدای باد که بدون هیچ صدای مزاحم دیگر گوش را می نوازد، پرندگان کمیابی که شاید هرگز شبیه هیچکدام شان را در شهر ها ندیده اید، همگی انگیزه ی شما را برای لَختی ماندن در دشت تقویت می کنند.

دشت تبریز
دشت تبریز

دشت تبریز

دشت مغان اردبیل، دشت نرگش استان فارس، دشت ناز مازندران و دشت تبریز هرکدام با آب و هوا و پوشش گیاهی خاص منطقه ی خود می توانند مقاصد لذت بخشی برای گذراندن یک روز تعطیل در طبیعت باشند.

از تبریز تا نزدیکی دریاچه ارومیه تا چشم کار می کند حجم سبزی ست که به دشت تبریز معروف است. سرزمین وسیع و پستی که بوسیله ی مواد رسوبی و سیلاب ها طی سالیان طولانی هموار شده. قبل از هرچیز در نظر بگیرید که سفر به استان آذربایجان بهتر است در نیمه ی اول سال انجام شود زیرا سرما و شرایط بارشی در نیمه ی دوم ممکن است تجربه ی شما را تحت تاثیر قرار دهد.

قسمت اعظمی از دشت به رنگ سفید دیده می شود که دلیل آن فرسایش زمین تحت تاثیر عوامل طبیعی و سخت شدن ذرات و رسوبات نمکی و انباشتگی آن ها روی هم طی سال هاست و اکنون این ناحیه به پرورش شتر اختصاص داده شده.

دشت تبریز
دشت تبریز

محصولات کشاورزی این دشت

این دشت که از در محاصره ی کوه های میشو از شمال و دامنه های سرسبز سهند از جنوب است، بسیاری از محصولات کشاورزی استان آذربایجان از آن به دست می آید. گندم، جو، کلزا، یونجه، سیب زمینی و پیازْ محصول زحمت کشاورزان این منطقه است. چاه های عمیق حفر شده در دشت تبریز و منابع آبی مهم دیگر هم در این امر دخیل اند.

اگر چه در سال های اخیر به دلیل خشکسالی ها و مشکلات نگران کننده ای که دریاچه ی ارومیه را تهدید کرد منجر به بروز مشکلات آبی در این دشت هم شد اما پروژه ای طراحی شد که با انتقال آب رود ارس به دشت تبریز شرایط آن بهبود یابد و احیا شود.  بسیاری از کارخانه های عموما صنایع غذایی در آذربایجان هم در دشت تبریز و اطراف آن احداث شده و در حال فعالیت هستند.

دشت تبریز متسفانه نسبت به خشکسالی های که پیش آمده و از همه طبیعت گران درخئاست داریم که هنگام رفتن به این دشت مراقبت های لازم را انجام بدید.در نهایت به یاد داشته باشیم امروز تنها پناه انسان مدرن برای رهایی از بند آلودگی شهری و کسب و کارهای خسته کننده و شلوغی و دغدغه های پایان ناپذیر، تنها طبیعت است. و تنها طبیعت است که بدون چشم داشت و هزینه دامانش را برای آرامش بخشیدن به ما هدیه می دهد، پس لایق آن است که ما هم در حفظ و مراقبت از آن تلاش کنیم.

دیگر مکان‌های تفریحی استان آذربایجان شرقی

آبشار گل آخورتبریز

قصد داریم امروز یکی از جاهای دیدنی تبریز را معرفی کنیم. جنگل ارسباران در ۶۰ کیلومتری غرب ورزقان نزدیک آن روستای ارزیل وجود دارد. در اینجنگل و در دامنه غربی کوه کسبه یک آبشار بکر با آب گوارا و خنکی دارد که به این آبشار گل آخور یا آبشار چرنا می گویند. اگر قصد داشته باشی

جنگل ارسباران تبریز

جنگل ارسباران تبریز یکی از جاهای گردشگری تبریز به حساب می آید.اگر نقشه ی جنگل های ایران را در کتب جغرافیایی دیده باشد، گوشه ی سراسر سبز آن را درست در لب مرز شمال غربی دیده اید. این جگرگوشه، ارسباران است.بله از جاهای دیدنی تبریز جنگل ارسباران است.

جزیره کبودان

جزیره کبودان یکی از جاهای دیدنی تبریز است.جزیره، یا همان سرزمین هایی که در میان آب ها سر برآورده اند، از شگفت آور ترین زیبایی های طبیعی هستند. اگر از بالا به آن ها نگاه کنیم این شگفتی چندبرابر زیباتر است و اگر به آن ها راه پیدا کنیم قطعا از تجربه های کم نظیر زندگی مان می شوند. قویون آداسی یا جزیره ی کبودان بخشی از طبیعت ایران زمین است که از نام ترکی اش احتمالا حدس می زنید که در دریاچه ی ارومیه قرار دارد.

تالاب قوری گل

تالاب قوری گل را میتوان از جاهای دیدنی تبریز در تابستان میتوان اشاره کرد و همچنین دیگر تالاب های این شهر اشاره کرد.در اکوتوریسم یا همان گردشگری طبیعت به منظور لذت بردن از آن و درک ارزش و اهمیت آن، یکی از محیط ها زیستی که کمتر مورد توجه قرار گرفته است تالاب ها هستند. تالاب ها آبگیرهایی هستند که گیاهان تاب آور در آب و خاک های غرقابی در آن ها رشد می کنند و برای پرندگان مهاجر یا فصلی و دیگر جانوران نیز محیط های مناسبی هستند. از دیگر اهمیت های آن ها می توان به نقش آن ها در کنترل سیلاب ها و پیشگیری از فرسایش زمین هم اشاره کرد.
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها