خانه تاریخی دهدشتی

معرفی

از جاهای دیدنی اصفهان میتوان به خانه تاریخی دهدشتی اشاره کرد. حال و هوای خانه های قدیمی و تاریخی برای ما امروزی ها که در چاردیواری های سرد و بسته بزرگ شده ایم و چشممان به دیدن برج ها و آپارتمان های بلند و باریک عادت دارد، حال و هوای عجیب و دلپذیری ست. بسیاری از این خانه های حیاط دار و دلباز تاریخی که از دوره های مختلف تاریخی در ایران به جا مانده اند با مرمت و بازسازی افراد و ارگان ها به مکانی برای بازدید و اقامت گردشگران تبدیل شده اند و با یک ساعت گشتن در آن ها و یک چای نوشیدن می توان حس رهایی از بندهای زندگی مدرن را تجربه کرد. یکی از این خانه ها که امروز به کافه و اقامتگاه تبدیل شده در شهر زیبای اصفهان قرار دارد. در ادامه بیشتر درباره ی “خانه ی تاریخی دهدشتی” می خوانیم.

خانه تاریخی دهدشتی کجاست؟

مانند بسیاری آثار تاریخی و دیدنی شهر اصفهان، برای بازدید از خانه ی تاریخی دهدشتی هم باید ابتدا به چهارباغ عباسی بروید، از آنجا بعد از دروازه دولت وارد کوچه ی جهان نما می شوید که کوچه ای زیبا و سنگفرش شده است و خانه ی تاریخی دهدشتی را که امروز به کافی شاپ و رستوران تغییر کاربری داده در کوچه ای به همین نام خواهید دید. اگر با مترو به خانه دهدشتی می روید نزدیک ترین ایستگاه، ایستگاه امام حسین است.

تاریخچه خانه تاریخی دهدشتی

با ورود به این خانه ی دلباز و وسیع و دیدن حوض دایره شکل در وسط حیاط و باغچه های سرسبز و با گل های رنگارنگ و گلدان های چیده شده در اطراف شان روحتان تازه می شود. روبروی شما عمارتی قد کشیده که قدمتش به صدها سال پیش از ما می رسد. پشت این در و پنجره های چوبی مشبک ارسی با شیشه های کوچک و رنگارنگ که با نظم مشخصی کنار هم قرار دارند، تالاری بزرگ و اتاق هایی سه دری در اطرافش وجود دارد که هرکدام رو به ایوانی باز می شود.

منبع:گوگل مپ

در ضلع مقابل آن ها نیز که تقریبا به قرینه ساخته شده تنها سه اتاق سه دری دیده می شود که در میان آن ها دو راهرو قرار دارد. در سمت چپ تان اتاق های دیگر و ایوانی زیبا با چند ستون و تزیینات گچ بری روی آنها وجود دارد که مطبخ عمارت هم در همین قسمت است.

در تمام تزیینات و شیوه ی ساخت و پلان و معماری این بنا امضای معماری دوره ی قاجار دیده می شود. اطلاعات دقیقی از مورد استفاده و کاربرد این محل در آن دوره بدست نیامده، عده ای آن را محل زندگی خانواده های اشرافی می دانند و عده ای معتقدند اینجا در زمان قاجار کاروانسرا بوده. بعد از بازسازی ها و مرمت های مفصل در این عمارت، آن را به مکانی برای استفاده ی عموم مردم و ساعاتی لذت بردن در آن تبدیل کرده اند. جالب است بدانید چند اتاق این عمارت برای اقامت افراد در نظر گرفته شده.

این ساختمان که امروزهمه آن را به عنوان کافه و رستوران می شناسند با چیدن میز و صندلی های چوبی در فضای بیرونی و داخلی اش میزبان گردشگران و مردم شهر است. بعد از اتاق های کوچک در گوشه ی عمارت، حیاط کوچکی به نام حیاط نارنجستان و درخت نارنج معروفش قرار دارد که دیدن آن و اتاق ها و پستوهای موجود در آن برای مسافران جالب است.

بهترین زمان بازدید

اگر اهل شب گردی و کافه گردی در آرامش شبانه هستید می توانید در نیمه ی اول سال از فضای حیاط این خانه استفاده کنید و در زیر سقف آسمان در خانه ای قاجاری شام بخورید یا بستنی سرو کنید. اما اگر در فصول سرد به این خانه می روید احتمالا مجبور می شوید در فضای داخل یک نوشیدنی گرم بنوشید.از دیگر مکانهای تاریخی اصفهان میتوان به خانه ی تاریخی امین التجار اشاره کرد.

دیگر مکان‌های تفریحی استان اصفهان

حمام شیخ بهایی

اصفهان نصف جهان واقعیت جمله در این است که جاهای دیدنی اصفهان فراوان است.اماکن تاریخی و قدیمی برای گردشگران از جنبه های مختلفی حائز اهمیت و جذاب اند. برخی به دلیل قدمت، برخی به دلیل شیوه ی ساخت، کاربری و یا زیبایی های ظاهری شان مورد توجه قرار می گیرند.

خانه ی امین التجار

جاذبه های گردشگری در ایران و تمام دنیا به دسته ها و انواع مختلف تقسیم می شوند. از آن جا که جاهای دیدنی اصفهان فراوان است برخی مکان ها گاها به دلیل فردی که در آن ها می زیسته یا اتفاقاتی که در آن مکان به وقوع پیوسته و یا به علت سبک معماری و ساختارشان در تاریخ ماندگار می شوند

باغ خزندگان اصفهان

از جاهای دیدنی اصفهان باغ خزندگان آن است .ایران سرزمینی ست که در هر گوشه اش گنجی طبیعی یا تاریخی نهفته و گردشگران داخلی و خارجی برای گذراندن اوقات فراغت و کسب تجربه می توانند با توجه به سلیقه ی شخصی شان

مسجد جامع اصفهان

مسجد جامع اصفهان یکی از جاهای دیدنی اصفهان به حساب می آید.اماکن تاریخی در اصفهان به قدری زیادند و هرکدام هنرمندانه و سرشار از جزییات معماری ساخته شده اند که برای گردش در اصفهان و بازدید از تمام مکان ها زمان زیادی لازم دارید.
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها