یکی ازجاهای دیدنی شیرازکه خیلی هم پر بازدید هست حافظیه شیراز است. همه مردم در ایران و شاید جهان، شیراز را به ادب و فرهنگ میشناسند. ادب و فرهنگی که ریشه تاریخیاش به قرن هفتم هجری و دوران زندگی شیخ اجل، سعدی شیرازی، میرسد. دوران شکوه و عظمت تاریخ ادبیات شیراز در ایران قرن به پایان نرسید و شهر حکیمی را به ادبیات ایران و جهان ارائه کرد که در سراسر تاریخ بیمانند بود.
خواجه شمسُالدّینْ محمّدِ بن بهاءُالدّینْ حافظِ شیرازی، ملقب به لسانالغیب، شاعر بزرگ و پرآوازه ایرانی، در قرن هشتم هجری در شیراز میزیسته است. پس مرگ وی، او در این شهر و باغ مورد علاقهاش به خاک سپرده شد و از آن پس، حافظیه آرامگاه حافظ، به میعادگاه عشاق ایران و جهان تبدیل شد.

در سفر به شهر راز ایران، حافظیه همیشه یکی از اصلیترین مقاصد گردشگران و مسافران است. مردمی که از سراسر ایران و جهان به شیراز میآیند تا راز دل با لسانالغیب گویند و پاسخی دلخواه بشنوند. در واقع حافظیه آرامگاه حافظ، ملجأ عشاق و سینه سوختگانی است که به امید نشانی از یار یا تداوم وصال یار به حافظیه میروند.
به حافظیه که میروی ناخودآگاه دلت عشق میخواهد. گویا عشق حافظ به شاخه نباتش بعد از چند صدسال هنوز، در هر جایی که نامی از او باشد ساری و جاری است. در حافظیه آرامگاه حافظ نیز، تک تک اجزا، از درختان و گلهای باغ گرفته تا عطر بهار نارنج شما را به عشق دعوت میکند.

بقول حافظ:
بر سر تربت ما چون گذری همت خواه که زیارتگه رندان جهان خواهد بود
سیر تاریخی حافظیه آرامگاه حافظ
از جاهای دیدنی شیراز حافظیه است که می خواهیم نگاهی به تاریخ این مکان بندازیم.حکومتها و شاهان علاقهمند به هنر و ادبیات، در طی سالیان، حافظیه آرامگاه حافظ را وسعت بخشیدند و به حافظیه کنونی تبدیل کردند. اساسیترین توسعه به وجود آمد در این مکان، مربوط به سلسله زندیه و وکیلالرعایا است که آثار ارزشمند بسیاری از او در شیراز به یادگار مانده است.
پس از فوت حافظ و به دلیل علاقه او به این باغ که حافظیه کنونی در آن قرار دارد، در این باغ به خاک سپرده شد. پس از 65 سال و به دستور حاکم وقت فارس، مقبرهای گنبدی شکل، به همراه یک حوض در جلوی آن، در آنجا ساخته شد.

حافظیه آرامگاه حافظ از دیدگاه نماد شناسی
اگر به خوبی در بناهای تاریخی به جا مانده از گذشتگان دقت کنیم، نمادهای بسیاری را مییابیم که با ظرافت و هنرمندی در این بناها به کار رفته اند. حافظیه نیز این قاعده مستثنی نیست. به عنوان مثال علت گنبدی شکل بودن مقبره، شباهت آن با کلاههای درویشان ترک است که در اشعار حافظ بسیار ستوده شدهاند. استفاده از مس به جای طلا و فلزات گرانبها در جای جای مقبره نشان از عدم دلبستگی به دنیا و مافیهاست.
هشت ستون نگه دارنده مقبره، که در اطراف مزار حافظ قرار دارند، نشان قرنی است که حافظ در آن میزیسته است. جمله هک شده روی سنگ مزار به زیارتکنندگان خواجه شیراز میآموزد که هر چیزی در این جهان فنا پذیر است و تنها ذات خداست که ازلی و ابدی است.
اَنتَ آلباقیُ کُلُ شیء هالِک …

زمانهای بازدید از حافظیه
6 ماه اول سال: بازگشایی از ساعت 8:30 تا 23:30 به صورت یکسره
6 ماه دوم سال:بازگشایی از ساعت 8 صبح تا 22:30 به صورت یکسره
مسیرهای دسترسی به حافظیه
حافظیه در حد فاصل چهارراه ادبیات و چهارراه حافظیه، روبهروی ورزشگاه حافظیه قرار دارد. اگر با اتومبیل شخصی خود قصد بازدید از حافظیه را دارید، باید وارد خیابان گلستان شوید و بعد از گذر از تقاطع خیابانهای حافظ و گلستان و پیش از رسیدن به تقاطع گلستان با خیابان چهل مقام، به حافظیه شیراز میرسید.
اگر قصد استفاده از وسایل حملونقل عمومی را دارید، در ایستگاه زندیه مترو از قطار پیاده شوید.
آرزوی تفألی خوش و سراسر خوشبختی را برای شما در کنار خواجه حافظ شیرازی آرزومندیم.