آرامگاه فردوسی از جاهای دیدنی مشهد میباشد .پیشینه ی تمدن و فرهنگ ایران زمین و قدمت کهن این سرزمین از مواردی ست که در جذب گردشگران ایرانی و خارجی به مناطق مختلف ایران بسیار تاثیرگذار بوده است و هر ساله تعداد زیادی از افراد علاقه مند به تاریخ و ادب و فرهنگ را برای دیدن ابنیه و آثار ارزشمند به سوی خود می کشاند.
یکی از میراث گرانقدر ایران زمین وجود اشخاص برجسته در زمینه های مختلف هنری و ادبی ست که نام آن ها در دنیا شناخته شده است. فردوسی بزرگ، استاد سخن، از شاعران و حماسه سرایانی ست که امروزه از تمام نقاط دنیا برای بازدید از آرامگاهش به آن سفر می کنند.
آرامگاه فردوسی کجاست؟
آرامگاه استاد سخنوری و حافظ زبان فارسی در 20 کیلومتری شهر مشهد و نزدیکی روستای پاژ زادگاه حکیم فردوسی توس می باشد.

تاریخچه
با ورود به باغ بزرگی که با نام حکیم توس مزین شده شکوه و جلال آرامگاه فردوسی در میان باغ چشم شما را خواهد گرفت اما قبل از آن بهتر است بدانید این آرامگاه عظیم و چشمگیر در ابتدا به این شکل نبوده و پس از از سر گذراندن حوادث بسیار و مسیری پر فراز و نشیب به این هیبت درامده. پس از اینکه حکیم فردوسی دیده از جهان فرو می بندد، به ناچار وی را در باغ شخصی اش در حوالی توس به خاک می سپارند و پس از چند سال برای وی آرامگاه یا بنای کوچکی در بالای مزارش می سازند که پس از صد سال طی حمله ی وحشیانه ی مغول ها تخریب می شود.
سپس بعد از جنگ جهانی اول در زمان پهلوی اول زمین بزرگی برای احداث آرامگاهی درخور فردوسی پاکزاد در نظر گرفته می شود و پروژه ی ساخت این آرامگاه در سال 1313 استارت می خورد. اما سال ها بعد به دلیل استفاده از مصالح نا مناسب و در نظر نگرفتن برخی شرایط محیطی، این آرامگاه شروع به نشست و آسیب دیدن می کند. بنا بر این دست به تخریب و بازسازی مجدد آن می کنند و این اقدام از سال 1343 تا 4 سال پس از آن به طول می انجامد تا به شکل امروزی برسد.

حوضی بسیار بزرگ و وسیع در مسیر ورود شما تا رسیدن به مقبره ی والای حکیم ابولقاسم فردوسی قرار دارد که پس از گذشتن از کنار آن به مقبره ی چهار ضلعی فردوسی خواهید رسید که در بالای سکویی بلند با چند پله های کوتاه قرار گرفته است. ستون های متعددی در اطراف بناست که به سبک ستون ها و معماری هخامنشیان ساخته شده اند و این بنای سنگی را تا حدودی شبیه به مقبره ی کوروش کبیر کرده اند با این تفاوت که بزرگتر و پیچیده تر از آن است.
چهار ضلع آن اشعار فردوسی در وصف خداوند و جهان آفرینش دیده می شود. این بنای با شکوه از سنگ و بتون و کاشی ساخته شده که تزییتات داخل آن کاشی معرق است. این باغ 6 هکتار مساحت دارد که به جز بنای آرامگاه فردوسی در آن قسمت های دیگری از جمله موزه ای جامع و کتابخانه ای ارزشمند و همچنین بخشی برای فروش محصولات فرهنگی ساخته شده اند.
گفتنی ست مزار شاعر معاصر مهدی اخوان ثالث هم در این باغ قرار دارد و محمدرضا شجریان خسرو آواز ایران نیز در سال 1399 در این باغ به خاک سپرده شد. اهمیت این آرامگاه روز به روز بیشتر شده و بر وزن تاریخ و حماسه ی آن افزوده می شود. فضاهای سبز و حوض های متعدد در باغ آرامگاه فردوسی و مجسمه هایی از شخصیت های اساطیری فردوسی نیز از دیگر چیزهایی ست که توجه مسافران را به خود جلب می کند.
همچنین دیوارنگاره هایی با نقاشی وقایع شاهنامه ای به بزرگی 60000 بیت. در فضای بیرونی باغ فروشگاه های صنایع دستی و عکاسخانه های سنتی برا مسافران به فراوانی یافت می شود و رستوران ها و کافه هایی برای رفاه آنان در نظر گرفته شده.
بهترین زمان سفر
فصل بهار و به خصوص اردیبهشت ماه از زمان های مناسب و خوش آب و هوا برای سفر به این منطقه است و اکثر گردشگران ایرانی و خارجی در همین ایام اقدام به بازدید از آرامگاه حکیم فردوسی می کنند.
مشهد با دارای مکانهای گردشگری فراوانی است که یکی از آنها باغ ملی مشهد است.