Search

مدرسه چهار باغ

مدرسه چهارباغ اصفهان

معرفی

مدرسه چهار باغ از جاهای دیدنی اصفهان هست که میتوان اشاره کرد.در ایران از گذشته تا کنون مسائل دینی و فرهنگی اهمیت ویژه ای داشته و برای تربیت افراد مجرب در این زمینه ها تلاش های بسیاری می شده. شاهان صفوی هم ارادت خاصی به اسلام و شیعه داشتند و در زمان سلطنت شان مدارس دینی بسیاری ساختند که بسیاری از آن ها هنوز باقی هستند و از آن ها استفاده می شود.

یکی از نمونه های زیبای ساخته شده در اواخر دوره ی صفوی در اصفهان، مدرسه ی چهارباغ است که از لحاظ معماری بسیار دیدنی ست. مختصر توضیحی درباره ی این مکان را با هم می خوانیم.

مدرسه چهارباغ اصفهان
منبع:گوگل مپ مدرسه چهارباغ اصفهان

مدرسه چهارباغ کجاست؟

همانطور که از نامش پیداست این مدرسه در ضلع شرقی خیابان چهارباغ و در تقاطع آن با خیابان آمادگاه قرار دارد. در بافت تاریخی شهر و نزدیکی این مدرسه، بناهای ارزشمند دیگری برای بازدید وجود دارند که با کمی پیاده روی در خیابان چهارباغ به آن ها دسترسی خواهید داشت.

تاریخچه مدرسه چهارباغ

این مدرسه که ساختن آن ده سال به طول انجامیده طبق کتیبه ای که با خط خوش در آن موجود است به سال 1116 برمیگردد و تا 1126 نیز طول کشیده است. در واقع در زمان سلطنت سلطان حسین که البته نسبت به دیگر شاهان صفوی کمتر مذهبی بود بنا شده، همچنین آمده است که مدرسه ی چهارباغ با هزینه ی مادر سلطان حسین ساخته شد و به همین دلیل با نام مدرسه ی مادر شاه هم از آن یاد میشد. امروزه این محل به مدرسه ی علمیه امام صادق (ع) تغییر نام داده و محلی ست برای آموزش و پرورش طلاب دینی و در اختیار حوزه است.

مدرسه چهارباغ اصفهان
منبع:گوگل مپ مدرسه چهارباغ اصفهان

به هنگام ورود به این بنا، که به عقیده ی تاریخ نویسان علاوه بر مدرسهْ مسجد هم بوده، سردری بلند با کاشی کاری های ظریف و منظم از نمونه های هفت رنگ و معرق و مقرنس کاری زیبا توجه تان را جلب می کند. درب ورودی مدرسه با طلاکاری و نقره کاری تزیین شده که نشانه ی اهمیت این مکان است. پس از عبور از این درب مجلل و چشمگیر وارد حیاط می شوید که دور تا دور آن حجره های زیاد دیده می شود برای تدریس علوم دینی و گفته می شود یکی از این حجره ها متعلق به خود سلطان حسین بوده که پیش از سلطنت با نام مذهبی ملاحسین خطاب می شده.

این بنا که از آخرین بناهای ساخته شده در دوران درخشان معماری صفویه است، منبری بلند از جنس سنگ مرمر دارد که نمونه ای از حجاری و سنگ تراشی ست. کتیبه هایی که در مدرسه ی چهارباغ مشاهده می شود همگی به خط خوش نستعلیق نوشته شده اند و استفاده از هنرهای مختلف خوشنویسی و معماری و کاشی کاری و قلم زنی و زرگری و .. که در یک اثر فرهنگی و مذهبی در کنار هم آمده اند خودْ گواهی ست بر اصالت و والامرتبگی هنر ایرانی و اسلامی. تاریخ نویسان و خاورشناسان این مدرسه را اثری مهم و افتخارآمیز دانسته اند.

مدرسه چهارباغ اصفهان
منبع:گوگل مپ مدرسه چهارباغ اصفهان

علاوه بر بنای ساخته شده، محیط بیرونی و حیاط مدرسه هم با عناصر طبیعی و درختان کهنسال جلوه ای بی نظیر به آن بخشیده اند.

بهترین زمان بازدید

برای بازدید از دیدنی های اصفهان، معمولا گردشگران فصل بهار و اردیبهشت ماه را انتخاب می کنند تا هم زمان با بازدید از بناهای تاریخی، از کمال زیبایی طبیعت و هوای دل انگیز و پاک نیز لذت ببرند.

مدرسه چهارباغ اصفهان
منبع:گوگل مپ مدرسه چهارباغ اصفهان

دیگر مکان‌های تفریحی استان اصفهان

مسجد امام

مسجد امام را میتوان یکی از جاهای دیدنی اصفهان نام برد.در میدان نقش جهان اصفهان، که بسیاری از آثار و جاذبه های گردشگری در آن گرد هم هستند، سر نخ همه چیز به شاه عباس می رسد. این میدان که پس از انتقال پایتخت به اصفهان، رونق گرفت ساختمان های مهم تاریخی و فرهنگی زیادی در خود دارد. یکی از آن ها مسجد امام است.

خانه تاریخی دهدشتی

از جاهای دیدنی اصفهان میتوان به خانه تاریخی دهدشتی اشاره کرد. حال و هوای خانه های قدیمی و تاریخی برای ما امروزی ها که در چاردیواری های سرد و بسته بزرگ شده ایم و چشممان به دیدن برج ها و آپارتمان های بلند و باریک عادت دارد، حال و هوای عجیب و دلپذیری ست. بس

چهارباغ عباسی

جاهای دیدنی اصفهان بسیار فراوان است .شهر اصفهان در گذشته از مجموعه باغ هایی به هم پیوسته تشکیل می شد که محورهایی متقاطع این باغ ها را از هم مجزا می کرد. این باغ ها اگر چه شکوه و وسعت گذشته را ندارند و دیگر خبری از درختان پربار میوه و عمارت های سلطنتی در میان آن ها نیست

کویر ورزنه اصفهان

استان اصفهان سومین استان پرجمیعت ترین و ششمین استان های پهناورایران  و یکی از شهر های اصلی برای گردشگران خارجی به حساب می اید. اگر شما هم جزء افرادی هستید که می خواهید به اصفهانی سفر کنید و جاهای دیدنی اصفهان را ببینید
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Search