عمارت امیریه

معرفی جاهای دیدنی بوشهر بسیار است شهرهای ساحلی در سراسر دنیا مقصد محبوب گردشگران داخلی و خارجی هستند. در ایران هم وجود سواحل فیروزه ای شمال و جنوب کشور باعث شده اند این دو منطقه برای مسافرت و تفریح جذاب تر به نظر برسند. اما این تنها جاذبه ی شهرهای ساحلی کشور ما نیست، تمدن و تاریخ غنی ایران در هر گوشه از آن خاطره ای بر جای نهاده که انگیزه ی سفر به آن را دو چندان می کند.

بندر بوشهر از همین سواحل زیباست که اهمیت و ارتباط آن با دیگر نقاط دنیا منجر شده از گذشته های دور نشانه های بی نظیر تاریخی در آن شکل گرفته و تا امروز باقی بماند. برای آشنایی با یکی از آثار تاریخی و هنری زیبای بوشهر، عمارت امیریه، با ما همراه شوید.

عمارت امیریه کجاست؟

این عمارت در خیابان ساحلی معروف استان بوشهر در کنار پارک خلیج فارس واقع در محله ی کوتی قرار دارد.

تاریخچه

احتمالا دریا زیباترین منظره ای ست که پنجره ی هر ساختمان یا خانه ای می تواند رو به آن گشوده شود. عمارت امیریه با قرار گرفتن رو به روی دریا زیبایی و جذابیتش چند برابر شده. عمارتی دو طبقه با حیاطی در میان بنا و اتاق هایی در اطراف که در سال 1317 به فرمان حاکم بنادر خلیج فارس در بوشهر ساخته شد. این ساختمان در دو طبقه و بیست اتاق رو به دریا ساخته شده است و مصالح به کار رفته در آن اغلب همان مصالح بومی بندر بوشهر است که در آن زمان برای ساخت تمام بناها استفاده می شده.

 در و پنجره های چوبی از چوب ساج هندی و ستون ها و درب چوبی دولنگه در ورودی که با کنده کاری ها و نقش های برجسته آذین شده است. ستون های چوبی به دلیل قرار گرفتن ساختمان در مجاورت دریا با کلاف هایی از تنه ی درخت نخل پوشانده شده اند و روی آن ها با گچ و تزیینات گچبری گرفته شده است. این روش در بیشتر ستون های چوبی ساخته شده در مناطق گرم و مرطوب استان بوشهر برای سالم ماندن و محافظت از ستون ها در گذر زمان استفاده می شده.

این عمارت که به عنوان شهرداری یا بلدیه از آن استفاده می شده، نمایی سفید کاری شده دارد که اغلب از این رنگ برای جذب کمتر نور و حرارت خورشید در مناطق گرمسیر استفاده می شده. دو ورودی در ایوانی بزرگ با ستون های متعدد در جلوی آن قرار دارد که شما را به داخل عمارت هدایت می کند. در و پنجره های زیاد و شیشه های رنگی نصب شده در آن ها نیز برای بازدیدکنندگان بسیار چشم نواز است. در دو گوشه ی ساختمان هم دو راه پله است که برای رفتن به طبقه ی بالا استفاده می شوند.

از این ساختمان با کاربری های مختلف تا به حال استفاده شده، در دوره ی پهلوی شهرداری بوشهر در این محل قرار داشته و بعد از آن به موزه ی مردم شناسی بوشهر تبدیل شده است.

ان

بهترین زمان بازدید

در نیمه ی دوم سال تا عید نوروز آژانس های مسافرتی تورهای متعددی به مقصد استان های جنوبی از جمله بوشهر برگزار می کنند که می توانید به همراه آنان یا با وسیله ی شخصی به این استان سفر کنید، چرا که بهترین فصل از نظر آب و هوا برای بازدید از بوشهر فصل های پاییز و زمستان هستند.البته از دیگر عمارتها میتوان به عمارت دهدشتی اشاره کرد.

دیگر مکان‌های تفریحی استان بوشهر

برج خان

برج خان یکی از جاهای دیدنی بوشهر در تابستان می باشد که از آن به عناون یکی از جاهای تاریخی این شهر نیز یاد می شود. این عمارت برای زیبایی معماری خود و تاریخی بودن، هر ساله جمعیت قابل توجهی از گردشگران به خود جذب کرده و باعث رونق اقتصادی و گردشگری در این منطقه شده است.

بندر گناوه

بندر گناوه، یکی از جاهای دیدنی بوشهر می باشدکه شهری جذاب و زیبا در استان بوشهر بوده که در ساحل جنوبی خلیج فارس، واقع شده است این بندر که از جاهای دیدنی بوشهر به شمار می رود، دارای مناظر خیره کننده و چشم نوازی بوده که سبب شده تا سالانه گردشگران زیادی را به خود جذب کند.

دژ برازجان

دژ برازجان از جاهای دیدنی بوشهر است و میتوان به امکان تاریخی فراوان اشاره کرد.کاروانسراها از شکل های قدیمی هتل ها به حساب می آیند که در میان راه ها و جاده های اصلی بین شهرهای بزرگ مهم ساخته می شدند تا میزبان بازرگانان و تاجرانی باشند که برای امور تجاری و تبادل و خرید و فروش کالا به شهر دیگری سفر می کرده اند. مردم عادی هم که در حال سفر به دیار دیگری در راه بودند از کاروانسرا برای اقامت های کوتاه و به در کردن خستگی راه استفاده می کردند.

عمارت دهدشتی

عمارت دهدشتی یکی از جاهای دیدنی یوشهر است .همانطور که امروزه ساختن ویلاها و خانه های گران قیمت کنار سواحل در میان ثروتمندان محبوب و پرطرفدار است، در گذشته نیز اشخاص متمول و به خصوص تجار عمارت های مجلل خود را در کنار ساحل می ساختند. در خیابان ساحلی بندر زیبای بوشهر عمارت های این چنینی که روزگاری متعلق به بازرگانان و تاجران بوده بسیار است. یکی از آن ها عمارت دهدشتی ست که از نمونه های بی نظیر هنر ایرانی است.
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها