خانه پروین اعتصامی

خانه پروین اعتصامی تبریز

خانه پروین اعتصامی یکی از جاهای دیدنی تبریز است.معمولا زندگی بزرگان تاریخ برای ما جالب است، اینکه کجا زدگی می کرده اند؟ خانه شان چه شکلی بوده؟ چه لباس هایی می پوشیدند؟ تفریحاتشان چه بوده و اطلاعاتی از این قبیل. شاید برای ارضای این حس کنجکاوی بهتر باشد سری به خانه ی شخصی این سرشناسان بزنیم.

خوشبختانه بسیاری از این خانه ها که روزگاری محل زندگی بزرگان علم و ادب و تاریخ بوده امروزه به همان شکل گذشته اش به یادگار از آن ها باقی مانده و برای بازدید ما و سفری کوتاه در تاریخ در دسترس است. با قدم گذاشتن در آن ها همیشه حضور صاحبخانه حس می شود اما ای کاش آنها واقعا زنده بودند و حضور داشتند.

خانه پروین اعتصامی تبریز
خانه پروین اعتصامی تبریز

تبریز خاستگاه علم و ادب و زادگاه نام آوران بی شماری در عرصه های مختلف است. پروین اعتصامی با نام اصلی رخشنده اعتصامی یگانه زن شاعر و نامورْ یکی از همین چهره هاست که اکنون منزلش که در آن بدنیا آمده و می زیسته و در محله ی ششگلان تبریز که مملو از خانه های قدیمی ست واقع شده، به یک جاذبه رای گردشگران بدل شده است.

معماری خانه پروین اعتصامی

این عمارت، عمارتی ست دلباز با حیاطی زیبا در دوطبقه با نمای آجر و در و پنجره های چوبی،که برای بازدید درش به روی همه باز است. درست شبیه یک خانه ی اصیل قدیمی و دیدنی. در ابتدای راه پله ی ورودی خانه مجسمه ای طلایی از پروین ساخته اند گویی به همراه شما به داخل خانه می آید و روی دیوارهای حیاط تصاویر دیگر شاعران تبریز دیده می شود. در تمام خانه تصاویر خانوادگی و اشعار پروین گذاشته شده. وی علیرغم عمر سی و پنج ساله و کوتاهش اشعار زیادی سرود و در سبکِ مناظره نیز بسیار مهارت داشت و اغلب اورا به خاطر مناظره هایش می شناسند.

خانه پروین اعتصامی تبریز
خانه پروین اعتصامی تبریز

زیرزمین این خانه شما را در لحظه ی ورود با حوضی هشت ضلعی مواجه می کند و پنج اتاق نیز دارد.این مکان برای شب نشینی ها استفاده می شده. عمارت محل زندگی بانو پروین اعتصامی شبیه خانه ای مجلل در کوچه ای قدیمی به نظر می رسیده. امروزه برخی نمایشگاه های هنری نیز در این محل برگزار می شود.

در طبقه ی بالا یکی از اتاق ها منتهی به آب انبار می شود که در آن هنگام مرمت خانه یک تنور پخت نان نیز پیدا شده است. با بازدید از خانه ی پروین با یک تیر چند نشان زده اید، هرچند در خانه ی پروینْ بودن خودش زیباترین انگیزه برای  رفتن به آنجاست، اما این خانه هم یک اثر تاریخی و ارزشمند است که قدمتش به دوره ی پهلوی اول برمی گردد و البته قسمتی از آن مربوط به دوران قاجار بوده و متاسفانه از بین رفته است و جدا از حال و هوای تاریخی اش با ادب و هنر نیز پیوند نزدیکی دارد.

خانه پروین اعتصامی تبریز
خانه پروین اعتصامی تبریز

تمام ساکنان آن تحصیلکرده ها و فرهیختگان زمان خود بوده اند از جمله پدر پروین که مترجمی حاذق بود و با ادیبان آمد و شد  داشت که امروز جای آن ها در میان ما خالی ست. با بازدید از این عمارت دلچسب با زندگانی پروین از نزدیک آشنا شوید.اگر به تبریز رفته اید حتما سری به خانه مشروطه هم بزنید.

دیگر مکان‌های تفریحی استان آذربایجان شرقی

ائل گلی تبریز

اینکه سفر کردن خیلی لذت بخشه، کیفیت زندگی رو بهتر می کنه وبرای بهود جنبه های مختلف شخصیت افراد لازم هست، درسته. اما به نظر من اینکه ” به کجا ” سفر می کنیم مهم تره. اگر دوست دارید به جایی سفر کنید که زیبایی های طبیعی و تاریخی و هندسه ی سرد و مدرن با هم در آمیخته شده باشه اون جا “تبریزه” .حتی اگر تا امروز به این شهر که زمانی پایتخت هم بوده سفر نکردید اما حتما تا به حال اسم ائل گلی، ارگ تبریز، عمارت شهرداری یا بازار سرپوشیده ی معروفش به گوشتون خورده.

تالاب قوری گل

تالاب قوری گل را میتوان از جاهای دیدنی تبریز در تابستان میتوان اشاره کرد و همچنین دیگر تالاب های این شهر اشاره کرد.در اکوتوریسم یا همان گردشگری طبیعت به منظور لذت بردن از آن و درک ارزش و اهمیت آن، یکی از محیط ها زیستی که کمتر مورد توجه قرار گرفته است تالاب ها هستند. تالاب ها آبگیرهایی هستند که گیاهان تاب آور در آب و خاک های غرقابی در آن ها رشد می کنند و برای پرندگان مهاجر یا فصلی و دیگر جانوران نیز محیط های مناسبی هستند. از دیگر اهمیت های آن ها می توان به نقش آن ها در کنترل سیلاب ها و پیشگیری از فرسایش زمین هم اشاره کرد.

ارگ تبریز

در ایران مجوعه ای از ارگ ها را داریم که از جاهای دیدنی تبریز هم ارگ تبریز می باشد.ارگ بم، ارگ بهارستان، قلعه ی الموت، ارگ تهران، ارگ تبریز و اسامی از این دست بارها به گوش ما خورده یا یکی از آن ها در شهر محل سکونت ما وجود دارد. اَرگ، حصار ، قلعه یا دژ در واقع به بناهای بلند و غالبا محصور گفته می شود

آبشار اسکندرتبریز

از جاهای دیدنی تبریز آبشار اسکندر تبریز است. طبیعت همیشه منبع الهام و آرامش بوده است و انسان زمانی که از دغدغه ها و شلوغی زندگی شهری و کسب و کار خسته و گریزان می شود، آغوش طبیعت را برای پناه بردن انتخاب می کند.
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها