Search

مسجد جامع عتیق شیراز

جاهای دیدنی شیراز+مسجد جامع عتیق

از جاهای دیدنی شیراز میتوان به مکانهای مذهبی این شهر اشاره کرد.شیراز یکی از پررونق­ترین­ شهرهای ایران برای گردشگری محسوب می­شود. در میان بناهای فرهنگی و تفریحی بسیاری که در این شهر وجود دارد، بناهای تاریخی مذهبی بسیاری نیز در این شهر به چشم می­خورند که نشان از پیشینه غنی مذهبی آن است.

مسجد جامع عتیق شیراز یا مسجد آدینه یکی از قدیمی­ترین بناهای تاریخی شیراز به­شمار می­رود که لقب کهن­ترین مسجد شیراز را نیز دارد.

جاهای دیدنی شیراز+مسجد جامع عتیق
منبع:گوگل مپ

مسجد جامع عتیق با قدمتی بیش از 13 قرن

تاریخ ساخت مسجد جامع عتیق شیراز کنونی به سال 281 هجری و حکومت صفاریان باز می­گردد. این مسجد به دستور عمرو لیث صفاری ساخته شده است اما طبق گفته کاوشگران، این مسجد بر روی بقایای یک مکان مذهبی دیگر، که احتمال آتشکده بوده است، ساخته شده است.

در واقع می­توان گفت قدمت اصلی این مسجد بسیار بیش­تر از 13 قرن است، اما به دلیل محدودیت در کاوش، امکان محاسبه دقیق قدمت وجود ندارد.

مسجد جامع عتیق شیراز پس از صفاریان چندین بار مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است و حتی در دوره صفویه ساختمان­های جدیدی به آن اضافه شده است که از جمله مهم­ترین آن­ها می­توان به دارالمصحف یا خدای­خانه اشاره کرد که محل تلاوت و کتابت قرآن بوده است.

جاهای دیدنی شیراز+مسجد جامع عتیق
منبع:گوگل مپ

حضور حافظ در مسجد جامع عتیق

طبق آنچه در کتاب هفت اقلیم (کتاب چهار جلدی نگاشته شده در مورد حافظ) گفته شده است، مسجد عتیق همان مسجدی است که حافظ مقید بوده، شب جمعه­ها در آن به تلاوت قرآن بپردازد.

در برخی نقل­ها نیز گفته شده است که مسؤولیت دارالمصحف توسط شاهان وقت، به حافظ سپرده شده بود تا در آن­جا به تلاوت قرآن بپردازد و کاتبان نیز آن را کتابت کنند.

آنچه مردم در مورد مسجد جامع عتیق چه می­گویند؟

چندین باور و داستان در مورد مسجد جامع عتیق در میان مردم وجود دارد که در نوع خود جالب توجه است. برخی معتقدند در زیر خدای­خانه اژدهاهایی وجود داشته است. برخی دیگر معتقدند جهت قبله، قبل از تغییر به سمت کعبه، به سمت مسجد جامع عتیق بوده است و آن­جا را مسجدالاقصی می­نامند. عده­ای نیز اعتقاد دارند حضرت عیسی در این مسجد به همراه جناب اسرافیل و میکائیل فرود آمده­اند.

جاهای دیدنی شیراز+مسجد جامع عتیق
منبع:گوگل مپ

طراحی و معماری مسجد جامع عتیق

مسجد جامع عتیق از نظر طراحی ساخت و معماری یکی از بهترین و جالب­ توجه­ترین آثار به­جای مانده از گذشتگان است. نحوه ساخت و قرارگیری شبستان­ها و ایوان­ها کاملاً مطابق با زاویه طلوع و غروب خورشید در نظر گرفته شده است.

نحوه دسترسی به مسجد جامع عتیق

مسجد جامع عتیق در شرق حرم شاه­چراغ قرار دارد و از داخل حرم نیز یک در ورودی دارد. برای بازدید و زیارت از مسجد عتیق و حرم شاه­چراغ با اتومبیل شخصی، باید به خیابان لطفعلی خان زند بروید و سپس وارد خیابان احمدی شوید.

نزدیک ترین ایستگاه مترو به مسجد، ایستگاه زندیه است که تا مسجد چند کیلومتری فاصله دارد. اگر مایل به استفاده از وسایل حمل و نقل شهری هستید، می توانید از اتوبوس هایی که از خیابان لطفعلی خان زند عبور می کنند، استفاده کنید.

ساعات بازدید از مسجد جامع عتیق

مسجد جامع عتیق در ساعات نزدیک به اذان، پذیرای شما خواهد بود و شما می توانید نمازتان را در یکی از قدیمی­ترین مساجد ایران اقامه کنید.

دیگر مکان‌های زیارتی و مذهبی استان

No data was found
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Search