Search

مسجد جامع شهرکرد

مسجد جامع شهرکرد یکی از بناهای تاریخی و جاهای دیدنی شهرکرد است که 160 سال پیش توسط یکی از خان‌های چالشتر به نام محمدرضا خان ستوده ساخته شد. این مسجد بزرگ ترین مسجد استان چهارمحال و بختیاری و تنها مسجدی است که دارای چهار ایوان است و در این استان قرار دارد.

درباره مسجد جامع شهرکرد

این مسجد در سال 1270 هجری قمری به دستور حاج محمدرضا خان ستوده طراحی و ساخته شد. برخی از افراد معماری این مسجد را با مسجد حکیم اصفهان مقایسه می‌کنند که شباهت زیادی به یکدیگر دارند. مسجد جامع شهرکرد مساحتی 2500 متری دارد و دارای دو شبستان تابستانی و زمستانی است. از ویژگی‌ها و جذابیت‌های این مسجد می‌توان به آجرکاری زیبا، طاق نماها، حوض، کاشی کاری‌ها، درهای ورودی، منبت کاری و گره چینی اشاره کرد.

شبستان مسجد جامع شهرکرد

این مسجد دو شبستان و چهار ایوان دارد که به خاطر داشتن این تعداد ایوان شناخته شده است. یکی از شبستان‌ها در قسمت غربی صحن و دیگری در قسمت جنوبی واقع شده است.

شبستان زمستانه در ضلع غربی و پایین تر از سطح زمین قرار دارد تا در فصل زمستان این مکان گرم نگهداشته شود. درهای ورودی این شبستان هم فلزی و هم چوبی است و هشت ستون سنگی دارد. نورگیرهایی به صورت روزنه هم در قسمت طاق این شبستان طراحی شده است.

منبع:خبرگزاری مهر

شبستان تابستانه در قسمت جنوبی واقع شده و یک در بزرگ و دو در کوچک دارد. در طراحی محراب این شبستان از کاشی‌های هفت رنگ استفاده شده که جلوه زیبایی را به این قسمت از شبستان داده است.

صحن مسجد جامع شهرکرد

این مسجد یک صحن مستطیلی شکل بسیار بزرگ با مساحتی 700 متری دارد. یک حوض سنگی هم در این صحن وجود دارد که البته در سال 1335 به آن اضافه شده است. حاج نجفقلی در دهه پنجاه قسمت‌های بیشتری را به صحن این مسجد اضافه کرد و بخش‌هایی از مسجد را هم مرمت کرد.

بخش‌های مسجد جامع شهرکرد

رواق‌هایی در صحن این مسجد و در قسمت ورودی قرار دارند که دو طبقه و یک طبقه هستند. همچنین این رواق‌ها سقفی به صورت نیم گنبد دارند. در قسمت‌های دیگر مسجد شاهد کاشی کاری‌های هفت رنگ اسلیمی هستیم که قدمتشان به دوره قاجار می‌رسد. برخی از این کاشی کاری‌ها شامل آیات و دعاهای مختلف است تا جلوه اسلامی خود را حفظ کند.

منبع:خبرگزاری مهر

بهترین زمان بازدید از مسجد جامع شهرکرد

بهترین زمان بازدید از مسجد جامع شهرکرد بهار و تابستان است چرا که شهرکرد، پاییز و زمستان‌های بسیار سردی دارد. البته داخل این بنا مسقف است و شما در هر زمان از سال می‌توانید از این مسجد تاریخی دیدن کنید اما اگر قصد اقامت دارید بهتر است در فصول گرم سال سفر کنید.

نحوه بازدید از مسجد جامع شهرکرد

بازدید از مسجد جامع شهرکرد کاملا رایگان است و نیازی به تهیه بلیط ندارید. زمانی که باید برای بازدید کامل از این مکان مذهبی تاریخی به آن اختصاص دهید، یک الی یک و نیم ساعت است.هنگام بازدید از این مسجد میوانید به موزه باستان شناسی هم بروید.

مسیرهای دسترسی مسجد جامع شهرکرد

برای بازدید از این مسجد باید وارد شهرکرد شوید و پس از آن از طریق خیابان ملت، کوچه مشرف را پیدا کنید. زمانی که وارد کوچه مشرف شدید می‌توانید ورودی مسجد جامع شهرکرد را مشاهده نمائید.

منبع:خبرگزاری مهر

دیگر مکان‌های تفریحی استان چهارمحال و بختیاری

سقاخانه ارباب میرزا شهرکرد

سقاخانه ارباب میرزا از بناهای تاریخی و از جاهای دیدنی شهرکرد است و با نام سقاخانه حضرت ابوالفضل نیز شناخته می‌شود. قدمت این سقاخانه به دوره قاجار بازمی‌گردد و هنرهای به کار رفته بسیار زیبایی دارد.

قلعه سورک شهرکرد

قلعه سورک یکی از بناهای تاریخی وجاهای دیدنی شهر کرد است که در روستای سورک از توابع شهرکرد واقع شده است. با اینکه آثار تاریخی دیگری هم در این روستا قرار دارد اما قلعه سورک مهم ترین اثر تاریخی است که در روستای سورک بنا شده. این بنا به دستور نصیرخان ملقب به سردار جنگ ساخته شد تا معماری تازه‌ای را به نمایش بگذارد.

مسجد اتابکان شهرکرد

مسجد اتابکان یکی از بناهای تاریخی و از جاهای دیدنی شهرکرد است که قدمتی 800 ساله دارد. این مسجد قدیمی ترین بنای تاریخی است که در شهرکرد واقع شده و معماری آن حال و هوای قرن‌های اولیه اسلام را دارد.

قلعه صمصام السلطنه

قلعه صمصام السلطنه از بناهای تاریخی و از جاهای دیدنی شهرکرد است که به دستور بزرگترین صدراعظم ایران در دوران مشروطه یعنی صمصام السلطنه ساخته شد. این قلعه در بین قلعه‌های به جا مانده از دوران بسیار دور ایران، یکی از بزرگترین‌ها با مساحت حدودی هزار متر مربع به شمار می‌رود. قلعه صمصام السلطنه جزء مهم ترین آثار تاریخی استان چهارمحال و بختیاری است.
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Search