Search

عمارت گلشن

عمارت گلشن بوشهر

عمارت گلشن یکی از جاهای دیدنی بوشهر است.دریا و ساحل از جاذبه های بی نظیر طبیعت هستند و مناطقی که در کنار دریا قرار دارند مانند شهرهای ساحلی، چیزی از زیبایی طبیعی کم ندارند. اما برخی شهرهای ساحلی در ایران علاوه بر جذابیت طبیعت ساحل و دریا از جاذبه های دیگری مانند ساختمان ها و بناهای تاریخی و هنری هم برخوردارند. شهرستان بوشهر از جمله همین مناطق است. یکی از جاذبه های تاریخی و توریستی موجود در بوشهر عمارت گلشن است. برای آشنایی بیشتر با این خانه ی کم نظیر همراه ما باشید.

عمارت گلشن کجاست؟

در بافت تاریخی شمال شهرستان بوشهر و درست پشت اداره ی بندر، عمارت زیبای گلشن واقع شده است. این محله با نام محله ی بهبهانی ها نیز شناخته می شود.

عمارت گلشن بوشهر
عمارت گلشن بوشهر

تاریخچه

در شهرستان بوشهر عمارت های زیبا و تاریخی زیادی از دوره های مختلف تاریخی ایران وجود دارند. عمارت دهدشتی، عمارت امیریه، عمارت ملک و کوتی و بسیاری خانه ها و عمارت های دیگر که یکی از زیباترین آن ها عمارت گلشن نام دارد. این خانه که نامش بسیار برازنده ی آن است متعلق به تاجری نامی و صاحب اعتبار به نام میرزا غلام حسین گلشن بوده که از بازرگانان ثروتمند دوره ی خود به حساب می آمده.

معماری عمارت

معماری خانه به سبک چشم نواز میلانی است که از ویژگی های آن پشت بام مسطح و دیوار های مشبک و کوتاه در اطراف آن است که در عمارت گیرای گلشن این امر به زیبایی قابل مشاهده است. در هر چهار طرف عمارت گلشن پلکانی برای رسیدن به پشت بام خانه ساخته شده که در دوره ی قاجار در تمام پلان ها تقریبا این موضوع رعایت می شده. در و پنجره های چوبی به تعداد زیاد و وجود پنجره های مشبک برای تهویه ی هوا و نفوذ نور مطلوب از دیگر ویژگی های این ساختمان است. وسط حیاط عمارت حوض مستطیلی شکلی قرار دارد که از اِلِمان های فرح بخش معماری سنتی ایران است.

مصالح ساختمانی که در استان بوشهر برای ساخت بناها استفاده می شده عمدتا از مصالح بومی منطقه بوده است و در این خانه همین اصل حفظ شده و عمده ی مصالح شامل چوب صندل برای پوشش سقف ها و چوب ساج برای پنجره ها و درب بنا و سنگ مرجانی هستند.

عمارت گلشن بوشهر
عمارت گلشن بوشهر

این خانه یا عمارت تجاری مسکونی دوره ی قاجار در سه طبقه و یک زیر زمین ساخته شده که آب انبار، سرویس های بهداشتی، مطبخ و محل سکونت خدمتکاران در طبقه ی اول بوده، و طبقه های دوم و سوم برای امور تجارت و سکونت اعضای خانواده استفاده می شدند. این عمارت در نزدیکی دریا ساخته شده و هوای ساحلی و منظره ی دریا زیبایی آن را دو چندان کرده است. به محض ورود به خانه حس صمیمیت و رنگ و بوی تاریخی و قدیمی حال و هوای دلپذیری به بازدیدکنندگان می بخشد.

بهترین زمان بازدید

سفر به استان بوشهر و آب و هوای گرم و سوزانش و البته مردم خونگرم و مهمان پذیرش در فصل های پاییز و زمستان دلپذیرتر است و تجربه ی بهتری برایتان رقم می زند. در نیمه ی اول سال گرما به قدری شدید است که ممکن است برای بازدید از اماکن تاریخی و تفریحی فرصت مناسبی دست ندهد.اگر به یوشهر سفر کردید حتما سری هم به عمارت ملک بزنید و این مکان هم بازدید کنید.

دیگر مکان‌های تفریحی استان بوشهر

خانه رئیس علی دلواری

خانه رئیس علی دلواری از جاهای دیدنی بوشهر به حساب می آید.هر جنگ با تمام تلخی ها و ویران گری، روزی به پایان می رسد اما خاطره اش تا همیشه در ذهن وطن می ماند. آثاری که از جنگ های مختلف و جنگجویان غیور در ایران ما به جا مانده تداعی گر دلیری و پیروزمندی برای ماست. از جاهای دیدنی بوشهر خانه ای ست که روزی متعلق به یکی از سرداران پیروز و شجاع ایرانی بوده. در اینجا به توصیفی از خانه ی رئیس علی دلواری پرداخته ایم.

برج خان

برج خان یکی از جاهای دیدنی بوشهر در تابستان می باشد که از آن به عناون یکی از جاهای تاریخی این شهر نیز یاد می شود. این عمارت برای زیبایی معماری خود و تاریخی بودن، هر ساله جمعیت قابل توجهی از گردشگران به خود جذب کرده و باعث رونق اقتصادی و گردشگری در این منطقه شده است.

چشمه آب گرم اهرم

چشمه آب گرم اهرم از جاهای دیدنی بوشهر هست که میتوان به آن اشاره کرد. بعضی از منابع طبیعی و خدادادی که در برخی نقاط کشور وجود دارند و تبدیل به جاذبه ی گردشگری شده اند، تنها از لحاظ زیبایی ظاهری و طبیعی ارزشمند نیستند و دارای ویژگی های مهم دیگری هم هستند. مثلا چشمه های آب گرم که از دل زمین راه به بیرون پیدا کرده اند علاوه بر منظره ی چشم نواز و طبیعی که ساخته اند از لحاظ درمانی نیز حائز اهمیت هستند. چشمه آب گرم اهرم در استان بوشهر از چشمه های دارای خواص درمانی ست که در این جا با آن آشنا خواهید شد.

عمارت ملک

عمارت ملک یکی از جاهای دیدنی بوشهر است.در گوشه گوشه ی دنیا بناهای مشابه زیادی ساخته شده که به دلایل مختلف مهم برشمرده می شوند. مراوده با اروپا و رفت و آمد افراد مهم سیاسی و تجاری به کشورهای اروپایی در دوره ی قاجار چه به منظور تحصیل یا تجارت
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Search