Search

عمارت خسروآباد

جاهای دیدنی سنندج عمارت خسروآباد

پیشینه تاریخی عمارت خسروآباد

ازجاهای دیدنی سنندج مکانهای تاریخی این شهر است .عمارت اعیانی و با شکوه خسروآباد پیش از همه بیانگر سبک زندگی و فرهنگ اعیانی نشینی در دوره ای تاریخ است. درمورد پیشینه ی تاریخی این عمارت دو دسته اطلاعات وجود دارد،اطلاعاتی که از تاریخ نویسان محلی و سفرنامه ها به دست ما رسیده است و مدارک نوشته شده و سنگ نوشته ها.

باتوجه به تمام این اطلاعات این عمارت متعلق به خانواده ی اردلان بوده است ودر سالهای دور برای سفرهای ییلاقی والیان اردلان خصوصا امان الله خان مورد استفاده قرار میگرفته است.

ابتدا شکل و شمایل امروزی اش را نداشت و شبیه یک بیشه چنار بود که قصری زیبا و مبهوت کننده مانن یک نگین میدرخشید و حوض های پر میوه و آب نماها اذین بخش باغ بودند.

جاهای دیدنی سنندج عمارت خسروآباد
منبع:گوگل مپ

معماری چشم نواز آن هم از معماری روزگار صفوی وام گرفته شده بود.بعدها دورتادور باغ خندق های بزرگی حفر شدو درختان بید و چنار درآن کاشته شد.بنظر میرسد که تصویر سر درباغ تاثیر پذیرفته است طاق نصرت های رومی در کشور های اروپایی است.

عمارت خسروآباد هم تحت تاثیر تحولی که ازحکومت شاه صفی به بعد در معماری ایرانی ایجاد شد که خانه ها در مقیاس بزرگ ساخته شد قرار گرفت.

گردش در عمارت

از جاهای دیدنی سنندج میتوان به این عمارت اشاره کرد.ساختار عمارت الهام گرفته از شیوه ی معماری درونگرا است.

یعنی ابتدا حیاط مرکزی آن شکل گرفت و بعدها فضاهای پیرامونی آن شکل گرفت.در بدو ورود به عمارت متوجه تفاوت معماری سر در ورودی با ساختار کلی سردر های قدیمی در شهر سنندج خواهید شد.جایگاه نگهبان ها در ابتدای ورود خودنمایی میکند.و حوض زیبای چلیپا با فواره ها در مقابل قصر که آب قنات خسرو آباد در آن جاری است روح را صفا میدهد و این مکان مورد توجه بسیاری از عکاسان قرار گرفته شده است.

جاهای دیدنی سنندج عمارت خسروآباد
منبع:گوگل مپ

عمارت دارای دو قسمت قدیمی و اصلی است که در دو ضلع خاوری و باختری قرارگرفته است.و بنایی با شکوه که شایسته است آن را با تمام زیبایی ها و ظرافت هایش قصر بنامیم.ایوان با صفایی که با چهار ستون به سمت شرق قرار گرفته است و شیوه ی هنرمندانه یچینش و معماری پله ها که ظاهرا ا زمعماری اروپایی وام گرفته شده است.وجود حمام خصوصی در داخل عمارت وجود مطبخ درکنار آن که هنوز بقایای سوختگی و تیرگی سقف آن حکایت از جاری بودن جریان زندگی در سالها پیش این عمارت دارد.

شاید بتوان گفت که مکانهای تاریخی مانند عمارت خسروآباد در ایران زیاد است ولی بنای تاریخ که به این عمارت نزدیک وشبیه باشد میتوان به عمارت شاپوری شیراز اشاره کرد که از لحاظ طراحی ومعماری به این عمارت شبیه تر و نزدیک است.

نحوه ی بازدید

برای دسترسی به عمارت زیبای خسروآباد از میدان 12 فروردین به سمت غرب حرکت میکنیم،وارد بلوار کردستان میشویم و و بعداز دو کیلومتررانندگی به خیابان مستوره وارد میشوید.و بعداز آن وارد خیابان کشاورز شده و بعداز طی کردن خیابان خانقاه بعداز طی کردن 200 متر به عمارت خسرو آباد میرسید.

جاهای دیدنی سنندج عمارت خسروآباد
منبع:گوگل مپ

زمان بازدید از عمارت خسروآباد

برای دیدن از جاهای دیدنی سنندج میتوان فصل بهار بهترین زمان باشد.همزمان با باز شدن شکوفه های بهاری برنامه های فرهنگی و تفریحی در این مجموعه جان میگیرد و در گرمای آفتاب تابستان این عمارت باتوجه به داشتن فضای باز مکان مناسبی برای تفریح است.

وهمه روزه از ساعت 9 صبح تا 5 عصر اغوش گرم خود را به روی بازدید گنندگان باز میکند.

دیگر مکان‌های تفریحی استان کردستان

قلعه امام مریوان

ازجاهای دیدنی سنندج این قلعه است.اهمیت تاریخی این بنا در این است که محل استقرار حکومت بابان و اردلان بوده است و به عنوان یکی از مراکز نظامی و حکمرانی ایرانیان شناخته میشده است.نام ابن منطقه در اسناد تاریخی پرتکرار بوده است. این قلعه روی کوه تمام قرار گرفته و به مدت سه قرن در آن حیات و زندگی و اتفاقات روزمره اجتماعی و سیاسی جریان داشته است.

بازار سنندج

یکی از جاهای دیدنی کردستان بازار این شهر است .همزمان با بوجود آمدن شهر سنندج توسط حاکم آن زمان ،سلیمان خان اردلان،این بازار برخلاف دیگر بازار های کشورمان به صورت تدریجی ساخته نشد

خانه آصف وزیری

اعجاب و ارزشمندی این خانه در این است که سه دوره ی تاریخی قاجار،صفویه و پهلوی را در خود جای داده است. از جاهای دیدنی کردستان بناهای تاریخی است.قدمتی تاریخی که حوادث بسیاری را به چشم خود دیده است.

عمارت سالار سعید

از جاهای دیدنی کردستان عمارت سالار سعید است.عمارتی خانوادگی که بخشی بزرگ از تاریخ کرد را در خود جای داده است و روح قاجار درمعماری آن حلول کرده است.سالها پیش عمارتی که متعلق به ملالطف الله شیخ الاسلام بودو بعدها به نوادگان ایشان واگذارشد
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Search