Search

برج شاطر اردبیل

برج شاطر اردبیل از جاهای دیدنی اردبیل است، گنبد شاطر یا به اصطلاح عامیانه شاطر گنبدی، سازه یا بنایی است که از دوران ایلخانی )اواسط اسلام( به جا مانده است. این برج در روستای صومعه، نزدیک به شهر اردبیل قرار دارد.

فضای اطراف برج شاطر اردبیل

دور تا دور این برج تپه‌هایی وجود دارد که خود قدمتی چند صد ساله دارند و تخمین زده می‌شود که مربوط به دوره اشکانیان باشد. با ورود به این منطقه کاملا احساس می‌کنید به بخشی از تاریخ پا گذاشته‌اید.

کاربری برج شاطر اردبیل

با گذشت مدت زمان زیاد و مدفون شدن تاریخ، کاربری این برج هم فراموش شده و در حال حاضر کسی نمی‌داند که از این برج برای چه کاری استفاده می‌شده اما تا حدودی انتظار می‌رود که از آن برای آئین‌های مهری استفاده می‌شده است.

تاریخچه برج شاطر اردبیل

برج شاطر اردبیل از جاهای دیدنی اردبیل است . اگرچه بخش زیادی از این بنا تخریب شده اما به نظر می‌رسد که مربوط به قرن هشتم هجری باشد. گنبد این بنا کاملا ویران شده است و معماری داخل آن تداعی کننده‌ی یک استوانه و از نمای بیرونی شکل یک ده ضلعی را به خود گرفته است. این نوع معماری در زمان‌های قدیم بسیار مرسوم بوده و نمایانگر هنر دست معماران ایرانیست. به خاطر نوع معماری این بناست که انتظار می‌رود مربوط به دوران ایلخانیان باشد. این اثر در سال 1381 در لیست آثار ملی باستانی ایران قرار گرفت.

 برج شاطر اردبیل
منبع :ویکی پدیا

معماری برج شاطر اردبیل

قسمت سنگی این معماری که اصطلاحا به آن ازاره می‌گویند، از چهار ردیف سنگی ساخته شده است که بروی زمینه‌ای از آهک و خرده سنگ قرار دارد. همچنین در ساخت بدنه اصلی این برج از جرزهای دو وجهی آجری استفاده شده که فاصله بین آن ها هم از طریق قاب سازی‌های متنوع با طراحی های چشم نواز پوشانده شده و زیبایی این برج را دو چندان می‌کند. در قسمت ورودی برج 5 یا 6 پله وجود داشته که به همراه کتیبه و سردر برج به مرور زمان تخریب شده‌اند و الان دیگر خبری از آن ها نیست.

تماشای آسمان از دل برج

از آنجا که این برج سقفی ندارد، زمانی که در داخل آن قرار گرفتید به راحتی می‌توانید آسمان را تماشا کنید. هنگام تماشا کردن، تمام خاطرات و تاریخ این برج هم با شما همراهی خواهند کرد تا ابهت، سنگینی و تاثیر گذاری این بنا را بیش از پیش حس کرده باشید. پیشنهاد ما به شما این است که مدتی هر چند کوتاه هم در داخل برج شاطر به تماشای آسمان بنشینید.

 برج شاطر اردبیل
منبع :خبرگزاری تسنیم

مسیرهای دسترسی به برج شاطر

برای اینکه از این اثر تاریخی دیدن کنید باید از استان اردبیل 8.5 کیلومتر به سمت مشگین شهر فاصله بگیرید. در همین فاصله شهر تاریخی صومعه را می‌بینید. در صومعه از هر کسی که بپرسید این بنا را به شما نشان می‌دهد و می‌گوید که باید از جاده گاز به آن برسید. باید دقت کنید که تنها قسمتی از این جاده آسفالت شده است و در انتهای مسیر باید ماشین را گوشه‌ای پارک کرده و پس از آن مسافتی کوتاه را پیاده برای رسیدن به برج شاطر طی کنید.

بهترین زمان بازدید

به دلیل ماهیت بیابانی بودن این منطقه، بهترین زمان بازدید از آن فصل بهار و پاییز است. اگر در تابستان به این مکان سفر کنید قطعا گرمای طاقت فرسایی را تجربه خواهید کرد. همچنین در زمستان هم آب و هوای این منطقه بسیار سرد و بعضا برفی می‌شود.

زمان و نحوه بازدید

ورودی این برج رایگان است و در هر زمانی از شبانه روز می‌توانید از آن دیدن کنید اما به یاد داشته باشید که امکانات رفاهی ضروری در این منطقه پیدا نمی‌شودد، پس بهتر است قبل از وارد شدن به این منطقه لوازم ضروری خود را همراه داشته باشید.

آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی یکی از مکانهای تاریخی اردبیل میباشد که دارای معماری خاص و زیبایی دارد که اگر به اردبیل رفت اید حتما سری به این آرمگاه برووید.

?سایت به گردی محاسبه هزینه های سفرشما✈

دیگر مکان‌های تفریحی استان اردبیل

رودخانه بالیقلوچای اردبیل

از جاهای دیدنی اردبیل در بهار میتوان به رودخانه بالیقلوچای اشاره کرد مسیرهای دسترسی زمان بازدید و نحوه بازدید با به گردی راحت سفر کن

پل سید آباد اردبیل

پل سید آباد اردبیل یکی ازجاهای دیدنی اردبیل است و در روستاهای اردبیل به نام سیدآباد قرارگرفته است. پلی با عمر تقریبا ۴۰۰ سال است که بر روی رودخانه‌ای به همین نام ساخته شده است و برای مسافران و گردشگران منطقه یکی از مقاصد مهم گردشگری است.

محوطه باستانی قلعه خسرو اردبیل

محوطه باستانی قلعه خسرو یکی دیگر از جاهای دیدنی اردبیل،بوده که در ۲۸ کیلومتری شمال غربی این شهرستان و در حوالی روستایی به نام قوناق قیران واقع شده است این محوطه که جزو یکی از مقاصد مهم گردشگری کشور می باشد، یکی از مکان های تاریخی نیز به شمار می رود.

کاروانسرای سنگی صائین

از جاهای دیدنی اردبیل میتوان به کاروانسرای سنگی صائین اشاره کردکاروانسرای سنگی صائین متعلق به دوران صفویه میباشد. مسیر دسترسی زمان بازدید نحوه بازدید و بتهرین زمان بازدید اشاره کرد
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Search