Search

بازار اراک

بازار اراک

بازار اراک که امروزه علاوه بر داد و ستد در آن، به یکی از جاهای دیدنی اراک بدل شده، در گذشته مهم ترین مرکز تجاری این شهر بوده و در آن تجار زیادی مشغول به خرید و فروش کالا های داخلی و خارجی خود بوده اند.

بازار اراک که یک مکان سر پوشیده با معماری بسیار زیبای ایرانی است، طولی نزدیک به یک کیلومتر دارد؛ اما در همین مسیر نه چندان طولانی، طاق‌ های بلند و دیوارهای مستحکم  و مرتفعی که بعضا طول آن ها به هفت متر نیز می رسد ساخته شده است.

بازار اراک
منبع:گوگل مپ بازار اراک

تاریخچه بازار اراک

یکی از نکاتی که این بازار را بسیار برجسته تر می کند، ساخته شدن هم زمان آن با شهر سلطان آباد    ( اراک امروزی ) است. به گونه ای که به گفته برخی نظریه شناسان باستان، ساخت شهر اراک قدیم یا همان سلطان آباد، حدود بیست سال به طول انجامید. و در همین زمان بود که قسمت‌ های مختلف  مثل سرا ها، راسته ‌ها و دالان ‌ها ساخته شدند.

بر اساس گفته برخی نظریه شناسان باستان ساخت بازار اراک که یکی از جاهای دیدنی اراک نیز محسوب می شود، به دستور حاکم وقت شهر که در گذشته به نام سپهدار اعظم شناخته می شده، در دستور کار زیر دستانش قرار گرفته است.

معماری

معماری خیره کننده بازار اراک برگرفته از سبک معماری کهن دوره قاجار است که با طاق‌ های گنبدی شکل و آجر نما شده، به صورت ضربدری شناخته می شوند. این معماری که در اراک بسیار پر کاربرد بوده به غیر از بازار ها برای دیگر جاهای دیدنی اراک مانند حمام چهار فصل نیز استفاده شده است.

بازار اراک
منبع:گوگل مپ بازار اراک

این بازار که از دو مسیر منقطع و عمود بر هم ساخته شده، در دو جهت شمالی _ جنوبی با طول 720 متر و شرقی _ غربی با طول 200 متر ادامه داشته و هر کدام نمایان گر یک حرفه و یکی از زیبایی های شهر اراک است.

همانطور که در قبل گفته شد این دو مسیر، منقطع و عمود بر هم بوده و این محل برخورد را مکانی به نام چهار سوق می نامند؛ علاوه بر این، این بازار شکل منظم و هندسی منحصر به فردی داشته که آن را از دیگر بازار های موجود در کشور متمایز کرده و همین امر مزیده بر علت شده تا این مکان به یکی از جاهای دیدنی اراک بدل شود.

تیمچه ها و سرا ها

در بازار اراک روی هم رفته پانصد باب مغازه در وجود دارد. اما این تعداد جدایی از مکان‌ های دیگر مانند بار انداز ها، بازارچه ‌های اختصاصی، کارگاه ‌های تولیدی و انبارها  است. نکته شایان ذکر در مورد این بازار، نام گذاری سراهای آن است که برخی از آن ها به نام بنیان ‌گذاران آن یا نوع کالا و محصولاتی که در آنجا یافت می‌ شود.

بازار اراک
منبع:گوگل مپ بازار اراک

تیمچه ‌ها که معمولا ساختمانی دو طبقه دارند که در برخی موارد از آن ‌ها به عنوان اقامتگاهی برای تجار یا مسافرانی که از نقاط دور برای خرید به بازار می‌ آمدند استفاده می شده است. سرا ها نیز علاوه بر نقش مهم تجاری که داشتند، اقامتگاه‌ موقتی نیز محسوب می‌ شدند تا تجار و گردشگران بتوانند به خوبی از بازار اراک دیدن کنند.

دیگر مکان‌های تفریحی استان مرکزی

موزه حمام چهار فصل

یکی از زیباترین آثار تاریخی یکی از جاهای دیدنی اراک، موزه حمام چهار فصل این استان است. موزه ای که امروزه به نام موزه مردم شناسی اراک نیز نام برده می‌ شود. این حمام که یکی از منحصر به فرد ترین آثار تاریخی ایران است، با تزئینات خیره کننده، به یک جاذبه گردشگری معروف بدل شده است.

موزه مفاخر اراک

موزه مفاخر اراک که یکی از جاهای دیدنی اراک نیز به شمار می رود ،گنجینه ای از سیر و سفر در زندگینامه نویسندگان و بزرگان این شهر تاریخی است. این موزه که در کاخ حاج حسین خاکباز محسنی بنا شده ، در اواخر حکومت قاجاریه و توسط سید حسین خاکباز یکی از پسران حاج آقا محسن اراکی ساخته شده است.

روستای هزاوه

روستای هزاوه، روستایی پر از حس شادابی و سر زندگی؛ مکانی که حس زیبای آرامش را تلقین می کند؛ یکی از جاهای دیدنی اراک که با ورود به آن تمام مشغله های خود را از یاد برده و فقط به زیبایی بی همتای آن می نگرید.

روستای تاریخی انجدان

روستای تاریخی انجدان بی شک یکی از جاهای دیدنی اراک است که سالانه گردشگران زیادی برای بازدید از تاریخ غنی آن به این روستا سفر می کنند و صفحه ای دیگر از تاریخ ایران را برای خود ورق می زنند.
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Search