گورستان شغاب

گورستان شغاب یکی از جاهای دیدنی بوشهر هست البته بوشهر مکانهای گردشگری بسیار فروان است.در تمام مناطقی که نشانی از زندگی در هر زمانی بوده است، نشانی از مرگ هم وجود دارد. گورستان ها جزء جدایی ناپذیر زندگی انسان ها هستند که از گذشته های دور تا کنون در هر اقلیم و سرزمین کوچک یا بزرگی جایی به خود اختصاص داده اند.

جالب است بدانید این گورستان ها با تمام سکوت و سکونی که دارند همواره جاذبه ای جذاب برای تاریخ نویسان و محققان بوده اند زیرا از بررسی عوامل مختلف در آن ها به اطلاعات شگرفی از مردمان مدفون در آن ها و دوره ی تاریخی مربوط به آن ها می رسیم. استان بوشهر یکی از استان هایی ست که گورستان های تاریخی زیادی دارد که در این جا به بررسی یکی از آن ها به نام گورستان شغاب می پردازیم.

گورستان شغاب
گورستان شغاب

گورستان شغاب کجاست؟

در سه کیلومتری جنوب شهرستان بوشهر گورستان تاریخی شغاب در کنار پارکی به همین نام قرار گرفته است.

تاریخچه

سالها پیش باستان شناسان در این مکان بقایای اسکلت ها و اشیایی را در خمره های سنگی و سفالی دفن شده در صخره های سنگی پیدا کردند که این شیوه ی دفن و قرار دادن استخوان ها در خمره ها یا صخره های سنگی مربوط به آیین دفن زرتشتیان است که برای آلوده نکردن خاک از آن استفاده می کردند.

پس از تجزیه ی اجساد و متلاشی شدن آن ها، استخوان ها را در حفره هایی به نام استودان قرار می دادند. روی بعضی از خمره های یافت شده در این قبرستان قدیمی نوشته هایی حک شده و در آن ها اشیایی مانند مهره های تزیینی پیدا شده است. گورستان و محیط پیرامونش مربوط به دوره ی ساسانیان و اشکانیان می شود و برخی معتقدند ایلامی ها در آن دفن شده اند و به بیش از 4000 سال پیش برمی گردد. در بوشهر گورستان های تاریخی دیگری مثل قبرستان سرتل، قبرستان پالمیریان، گورستان مهاجمین انگلیسی و گورستان های دیگر وجود دارند.

گورستان شغاب
گورستان شغاب

وجه تسمیه

مورخان دو حدس در مورد نامگذاری این قبرستان دارند که یکی از آن ها با بخش کردن کلمه ی شغاب به دو بخش شغ + آب به معنی پاره پاره شدن آب در جاهای مختلف است و احتمالا به دلیل نبود آب جاری یا رود در این مکان این حدس صحیح نیست و بیشتر احتمال است این نام از واژه ی شغا به معنی تیرکش آمده باشد و صفتی برای جنگاوران قوم پارت و تیراندازی آنان باشد.

بهترین زمان بازدید

بهترین زمان بازدید از جاذبه های استان بوشهر از ماه مهر تا نزدیک نوروز است که از گرمای سوزان و شرجی کاسته شده باشد و رطوبت هوا کاهش پیدا کرده باشد چرا که در شهرهای بندری و جنوبی شدت گرما در نیمه ی اول سال بسیار زیاد و آزاردهنده است.

گورستان شغاب
گورستان شغاب

از جمله جاهای دیدنی بوشهر میتوان به عمارتهای فراوان این شهر اشاره کرد که تعدادی فراوانی دارای عمارت هست از جمله این عمارتها می توان به عمارت امیریه بوشهر اشاره کرد که دارای زیبایی خاصی برخوردار است.

دیگر مکان‌های تفریحی استان بوشهر

دژ برازجان

دژ برازجان از جاهای دیدنی بوشهر است و میتوان به امکان تاریخی فراوان اشاره کرد.کاروانسراها از شکل های قدیمی هتل ها به حساب می آیند که در میان راه ها و جاده های اصلی بین شهرهای بزرگ مهم ساخته می شدند تا میزبان بازرگانان و تاجرانی باشند که برای امور تجاری و تبادل و خرید و فروش کالا به شهر دیگری سفر می کرده اند. مردم عادی هم که در حال سفر به دیار دیگری در راه بودند از کاروانسرا برای اقامت های کوتاه و به در کردن خستگی راه استفاده می کردند.

خانه رئیس علی دلواری

خانه رئیس علی دلواری از جاهای دیدنی بوشهر به حساب می آید.هر جنگ با تمام تلخی ها و ویران گری، روزی به پایان می رسد اما خاطره اش تا همیشه در ذهن وطن می ماند. آثاری که از جنگ های مختلف و جنگجویان غیور در ایران ما به جا مانده تداعی گر دلیری و پیروزمندی برای ماست. از جاهای دیدنی بوشهر خانه ای ست که روزی متعلق به یکی از سرداران پیروز و شجاع ایرانی بوده. در اینجا به توصیفی از خانه ی رئیس علی دلواری پرداخته ایم.

بندر گناوه

بندر گناوه، یکی از جاهای دیدنی بوشهر می باشدکه شهری جذاب و زیبا در استان بوشهر بوده که در ساحل جنوبی خلیج فارس، واقع شده است این بندر که از جاهای دیدنی بوشهر به شمار می رود، دارای مناظر خیره کننده و چشم نوازی بوده که سبب شده تا سالانه گردشگران زیادی را به خود جذب کند.

امامزاده میرمحمد حنفیه

امامزاده میرمحمد حنفیه از جاهای دیدنی بوشهر هست و میتوان به بقعه ها و اماکن متبرکه مثل مساجد و کلیساها و امامزاده ها از هدف های گردشگری برای افراد به شمار می آیند نام برد. به این معنی که برخی افراد مذهبی برای بازدید و زیارت آن ها مسافرت های دور و دراز به مقاصد مختلف حتی خارج از کشور می کنند. امامزاده میرمحمد حنفیه در استان بوشهر نیز جاذبه ی گردشگری و مذهبی مقدسی ست که در زیر به توضیحی از آن می پردازیم.
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها