خانه مناف زاده اردبیل

خانه مناف زاده اردبیل از جاهای دیدنی اردبیل است .اردبیل یکی از استان‌های گردشگری و باستانی ایران است که جاذبه‌های بسیار زیادی را در خود جای داده. این شهر تاریخی به خاطر قدمت بسیار زیادی که دارد توانسته آثار قدیمی و بعضا چند صد ساله را به نمایش بگذارد. یکی از تاریخی ترین بخش‌های این شهر بزرگ هم به کوچه رحمانی بر می‌گردد. این کوچه قدمتی چند صد ساله دارد و بنایی قدیمی به نام خانه مناف زاده هم در این کوچه قرار گرفته است.

سازنده خانه مناف زاده اردبیل چه کسی بود؟

حسین قلی صادقی در سال 1309 شمسی تصمیم گرفت تا بنایی بزرگ و خیره کننده از خود به یادگار بگذارد. همین تصمیم باعث شد تا به دنبال معمار سرشناس آن زمان یعنی حاج محمد علی معماری برود و این موضوع را با او در میان بگذارد. نتیجه این تصمیم خانه‌ای بزرگ با چشم اندازی بی نظیر در محله‌ی سرچشمه بود.

معماری و استقامت

به محض ورود به این خانه 1300 متری با یک معماری کم نظیر و فوق العاده رو به رو خواهید شد که استقامتی مثال زدنی دارد. استقامت این بنا بارها مورد آزمایش قرار گرفته و یکی از این آزمایش ها زلزله 8 ریشتری اردبیل بود که باعث نشد حتی ذره ای از این خانه به دل نابودی برود. این خانه به گونه‌ای ساخته شده که از یک زاویه دو طبقه و زاویه ای دیگر یک طبقه به نظر می رسد که به علت سال ساخت این بنا، این طراحی به عنوان یک مهارت معماری عالی به شمار می رود.

منبع :خبرنگران جوان

تاریخچه خانه مناف زاده اردبیل

صادقی در ابتدا این خانه را به بهداری اجاره داد و پس از مدتی بانک ملی از صادقی خواست تا خانه را به آن ها اجاره بدهد. بانک ملی هم پس از اجاره‌ی این خانه آن را به ساواک داد تا به عنوان شکنجه گاه از آن استفاده کند. برخی معتقدند به دلیل خارج نشدن صدا از این خانه، ساواک سعی داشته تا آن را به هر طریقی که شده اجاره کند. سپس در سال 1354 شمسی خانواده مناف زاده این خانه را از حسین قلی صادقی خریداری می‌کنند و در آن ساکن می‌شوند. علت نامگذاری این بنا هم به همین خاطر است.

ثبت آثار ملی ایران

در سال 1381 این خانه در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و در سال 1382 این خانه به حوزه هنری اردبیل فروخته شد و تا الان هم متعلق به همین حوزه است.

ترویج آداب اصیل ایرانی

در معماری این خانه برای ترویج فروتنی از درب‌های کوتاه استفاده شده تا یادآور پیشینه‌ی ما ایرانیان باشد.

گونه‌های گیاهی

در سالیان نه چندان دور می‌توانستیم در قسمت حیاط این خانه شاهد پرورش انواع گل‌های لاله باشیم که در سال‌های اخیر به دلیل کم لطفی‌های متعدد، دیگر خبری از این گل‌ها نیست.

منبع :خبرنگران جوان

زمان و نحوه بازدید

ساعات کاری مجموعه مناف زاده از 9 صبح تا ساعت 2:30 بعد از ظهر می‌باشد. همچنین بازدید از این مکان تاریخی رایگان است و به طور کلی 1 الی 2 ساعت زمان می‌برد تا تماما از آن بازدید کنید.

مسیر دسترسی

برای دسترسی به این خانه زمانی که وارد اردبیل شدید کافیست سراغ میدان سرچشمه را بگیرید. بعد از آن وارد کوچه رحمانی شوید تا با خانه ای با ابهت و پرعظمت به نام خانه مناف زاده رو به رو شوید.

اردبیل دارای یک منطقه بسیار زیبا و جذابی است که به دید من نویسنده سویس ایران است بله دریاچه سوها را حتی میتوان زیبا تر از سویس هم در نظر گرفت.

دیگر مکان‌های تفریحی استان اردبیل

کلیسای مریم مقدس

آیا اردبیل کلیسا دارد؟از جاهای دیدنی اردبیل کلیسای مریم مقدس میباشد.از زمانی که اردبیل در مسیر جاده ابریشم قرار گرفت، توانست میزبان افراد بسیار زیادی از اقصی نقاط جهان باشد.

خانه خادم باشی

خانه خادم باشی یکی دیگر از جاهای دیدنی اردبیل می باشد که در زمان قاجاریه ساخته شده و امروزه تبدیل به مکانی دیدنی برای عموم مردم شده است. ناگفته نماند که این بنا یکی از چندین ساختمان دیدنی در محله قدیمی اوچدکان اردبیل است.

عمارت آقازاده

عمارت آقازاده یکی از خانه ‌های بر جای مانده از تاریخ در دل شهر زیبا و تاریخی و جاهای دیدنی اردبیل است که در مرکز شهر واقع شده است. وجود همین عمارت با شکوه و تاریخی نیز مزیده بر علت شده تا گردشگران بسیاری زیادی سالانه به این شهر سفر کنند.

خانه تاریخی صادقی

خانه تاریخی صادقی یکی از جاهای دیدنی اردبیل است.اردبیل به‌عنوان یکی از شهرهای قدیمی و با قدمت طولانی در ایران شناخته می‌شود که آثار تاریخی و گردشگری زیادی هم دارد و همین جاهای دیدنی اردبیل ، سفر به این منطقه را برای شما لذت‌بخش و به یاد ماندنی می‌کند.
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها