سیر تاریخی حمام شیشه ای سنندج
از جاهای دیدنی سنندج حمام شیشه ای است. زنده بودن بخشی ازمعماری سنتی هرکشوری به حمام های محلی آن بستگی دارد. بازدید از آنها کنجکاوی آدمها در زمینه ی سبک زندگی پیشینیان را اقناع میکند. و چون حمام به محلات هویت ویژه و جدی میبخشید به همین دلیل نیز صاحبان و سازندگان آنها تلاش میکردند در معماری این مکانها نهایت دقت و هنر را لحاظ کنند.
حمام شیشه ای سنندج نیز جزو قدیمی ترین بناهای سنتی و یکی ازجاهای دیدنی سنندج است که هم شامل بخش مردانه و هم شامل بخش زنانه بصورت مجزا بوده است.این حمام یادگار زمان قاجاراست .و در تاریخ بناهای کردستان عمری 200 ساله دارد.این بنا ی تاریخی در زمان مالکیت خانواده ی بابان در سال 1383 مرمت شد.

بازدید از بخش های مختلف حمام
حمام شیشه ای سنندج دارای بخشهای مختلف است.آرایه های معماری در داخل حمام از جمله آهکبری، کاشیکاری و نقاشی در این گردش برای شما بسیار چشم نواز و زیباست،و معماری سنتی این حمام روح هنر دوستی را زنده میکند.آنچه که در بازدید از این مکان مشاهده میکنید قسمت ورودی، هشتی، بینه، حمام گرم با ستونهای سنگی است.
جان و روح این بنا به شیشه های رنگی و زیبا در معماری آن است. .آب نماهای گرم و سرد در معماری حمام جزو ویژگی های ارزشمند و چشم نواز این مکان است.اصالت معماری ایرانی در قوس و قزح ها و کچ کاری های حمام،تزئینات آهکی با نقش و نگار ها،حجره و رختکن و سربینه دیده میشود.
در عهد قاجار درساخت اکثر بناها کنده کاری و طرح و نقش به صورت نقش برجسته یا در کاشیکاری، گچبری و نقاشیها استفاده شده و این نقش در میان نقوش گیاهی در کانون توجه هنرمندان آهکبر قرار داشته است و این ویژگی در معماری این بنا رعایت شده است..
راهرو ها نقطه ی اتصال بخش های مختلف حمام به یکدیگر هستند.تصاویری از پرندگان، گیاهان، حیوانات و جانوران در آرایه های حمام با ترکیب نقشهای هندسی و اسلیمی نشانگر اهمیت در نقش پردازیها است.باتوجه به اینکه تصویر گری مقوله ای است در بحث حلال و حرام قرار میگیرد نقاشی چهره ها در تصویر گری و نقش پردازی ها زیاد مرسوم نبوده است.

نقوش آهکبری معمولاً از داستانهای اساطیری ایران و به ندرت مذهبی الهام گرفته است؛و یکی از زیباترین بناهای سنتی کشورمان میباشد .چرا که زیبایی آن در کمال سادگی و بی تکلف بودن است و اطلاعات زیادی از عادات مردم زمان خود را در اختیار ما قرار میدهدو نمونه ای از یک حمام اصیل است.این حمام تا قبل از انقلاب فعال بوده و کاربری و استفاده داشته است.
این حمام در فهرست آثار ملی به شماره پیوست 2839 به ثبت رسیده است
مسیر دسترسی
سنندج/ بلوار کردستان/ بعد از پل ملاویسی/ روبروی مسجد ملاویسی قرار گرفته است.
زمان های بازدید از بناء
بخشی از دیواره های این حمام درست یکسال پس از مرمت به دلیل عبور جریان فاضلاب از مجاورت این بنا دچار آسیب شد و درحال حاضر امکان باز دید وجود ندارد.