بازار تهران

بازار بزرگ تهران یکی از بنا‌های تاریخی و از جاهای دیدنی تهران است. این بازار یکی از مهم‌ترین مراکز خرید ایران است که تنوع بسیار زیادی در فروش اجناس و کالاهای مختلف دارد. بازار تهران که قدمت آن به دوران صفویه می‌رسد برای هر بخشی بازارچه مخصوص خود را دارد و اجناس به صورت عمده و خرده به فروش می‌رسند. اگر قصد خرید هر نوع کالا با تنوع بالا را دارید بهتر است سری به بازار بزرگ تهران بزنید.

البته تهران دارای مکانهای گردشگری فراوانی هست .پایتخت ایران با این که شلوغ ترین استان بشمار می آید ولی در کنار این این شلوغی و در فصل های مختلف سال مکان های گردشگری فروانی دارد که میتوان جاهای دیدنی تهران در بهار به باغ فردوس اشاره داشت.

منبع:ایرنا

درباره بازار تهران

برخی معتقدند این بازار به زمان ناصرالدین شاه تعلق دارد و برخی دیگر می‌گویند متعلق به زمان شاه طهماسب است. به نظر می‌رسد این بازار متعلق به دوران صفویه است که به صورت سرباز بوده و بعدها در زمان ناصرالدین شاه مسقف شده است. این بازار علاوه بر اهمیت اقتصادی از نظر سیاسی نیز اهمیت بسیار زیادی دارد چنان چه در دوره مشروطه کاسبان بازار بزرگ تهران بوده‌اند که در مقابل حکومت ایستادگی کردند.

بخش‌های مختلف بازار تهران

مسجد جامع تهران

مسجد جامع تهران یا مسجد عتیق قدیمی ترین مسجد تهران است که در جنب بازار تهران و نرسیده به خیابان پامنار قرار دارد. بر اساس شواهد یکی از شبستان‌های این مسجد عمری هزار ساله دارد. تاریخ دقیقی از زمان ساخت این مسجد در دسترس نیست اما شواهد به جای مانده بیانگر این است که به دوران آل بویه تعلق دارد. همچنین مرمت و بازسازی‌هایی از دوران صفویه و قاجار نیز به چشم می‌خورد.

امام زاده زید

این مکان به دوران پس از اسلام تعلق دارد در قسمت انتهایی بازار بزازان قرار دارد.

آرامگاه لطفعلی خان زند

لطفعلی خان که آخرین پادشاه سلسله زندیه بود در سال 1200 حکومت را بدست گرفت و پس از 9 سال فرمانروایی به دست آقامحمدخان قاجار به قتل رسید. مقبره لطفعلی خان تا مدت‌ها به عنوان انبار فرش استفاده می‌شده است. این آرامگاه در حال حاضر در کنار امام زاده زید قرار گرفته است.

کلیسای تادئوس و بارتوقیمئوس

کلیسای تادئوس و بارتوقیمئوس نام اولین کلیسای ایران را بر دوش می‌کشد که در سال 1187 افتتاح شده و در چهارراه مولوی قرار دارد. در حیاط این کلیسا سنگ قبر اشراف زیادی از کشورهای روسیه و انگلستان قرار دارد.

تیمچه‌های بازار تهران

تیمچه حاجب الدوله در سبزه میدان بازار کفاش‌ها، تیمچه ابوتراب در بازار پاچنار و تیمچه مهدیه در چهارراه گلوبندک.

بازارچه‌های بازار تهران

امیر، آهنگران، پردیس، پرسپولیس، بین الحرمین، خیاط‌ها، دروازه نو، خلیج فارس، دوبی، رضا، زرگرها، زید، سرپولک، طوسی، عباس‌آباد، قیصریه، کفاش‌ها، کیش، کیلوئی‌ها، لوازم تحریر، مسجد جامع، مسگرها، ملی، نجارها، نوروزخان و نیک.

منبع:ایسنا

بهترین زمان بازدید از بازار تهران

همانطور که می‌دانید تهران شهری چهارفصل است و بازار تهران هم در اکثر نقاط به صورت مسقف می‌باشد. پس نیازی نیست که نگران فصل‌های سال باشید و در هر فصلی می‌توانید از بازار تهران دیدن کنید.

زمان بازدید از بازار تهران

بازار بزرگ تهران به جز جمعه و ایام تعطیل رسمی از ساعت 8:30 تا 17 باز می‌باشد. همچنین در روزهای پنجشنبه تا ساعت 14 فعالیت دارد.

مسیرهای دسترسی بازار تهران

بازار تهران در منطقه 12 و بین خیابان‌های مولوی، مصطفی خمینی، پانزده خرداد و خیام قرار دارد. همچنین نزدیک ترین مترو به بازار بزرگ تهران مترو 15 خرداد است.

دیگر مکان‌های تفریحی استان تهران

خانه موزه مقدم

خانه موزه مقدم یکی از بناهای تاریخی و از جاهای دیدنی تهران در تابستان است که به دوران قاجار تعلق دارد. این خانه به دلیل معماری زیبایی که دارد جزو ارزشمندترین خانه‌های تاریخی و تقریبا گران ترین خانه موجود در ایران است.

پل طبیعت تهران

پل طبیعت تهران یکی از جاهای دیدنی تهران است که بر روی بزرگراه مدرس واقع شده است. گردشگران بسیاری برای بازدید از این مکان به تهران سفر می‌کنند تا هم از حس و حال خوب روی پل بهره‌مند شوند و هم از امکانات دو پارکی که در دو سمت پل قرار دارند، استفاده کنند.

کاخ نیاوران

کاخ نیاوران یکی از بنا‌های تاریخی گردشگری و از جاهای دیدنی تهران است. این بنا جزئی از سه کاخ تاریخی مشهور تهران است که آثار ارزشمند تاریخی را در خود جای داده است. این بنا تاریخ پراهمیتی را در خود جای داده و نشان دهنده فرهنگ و نمای ایرانی است.

بام تهران

بام تهران یکی از جاهای دیدنی تهران است که در یکی از مرتفع ترین بخش‌های تهران واقع شده است. این مکان به دور از هرگونه آلودگی شهری است و هوای پاک و مناظری که دارد باعث شده تا خلوتگاهی باشد تا افراد برای دوری از استرس، مدتی را با آرامش در این مکان سپری کنند.
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها