آرامگاه سعدی

جاهای دیدنی شیراز+آرمگاه سعدی

جاهای دیدنی شیراز فراوان است.همواره از شیراز به عنوان مهد ادب و فرهنگ ایران زمین نام برده می­شود و حقیقتاً نیز لایق این توصیف است. این شهر دو تن از بزرگ­ترین شاعران تاریخ ایران و حتی جهان را در خود پرورانده است.

از شما دعوت می­کنیم با ما همراه باشید، تا باهم گشتی در آرامگاه سعدی، شاعر و حکیم نامی قرن هفتم هجری، بزنیم و با این شاعر گران­قدر بیشتر آشنا شویم.

آرامگاه سعدی، از قرن هفتم تا کنون

سعدیه یا همان آرامگاه سعدی که هم اکنون یکی از بناهای تاریخی و دیدنی مهم شیراز محسوب می­شود، در گذشته خانقاه سعدی بوده است. سعدی در اواخر عمرش در این مکان زندگی می­کرده است و پس از فوت وی نیز، در همین مکان دفن می­شود.

چند سال پس از فوت وی، مقبره­ای بر روی قبر وی ساخته می­شود اما با توجه به برخی روایات که سعدی را به اهل تسنن منسوب می­دانند، آرامگاه وی دو بار تخریب شده است. یک بار در سال 998 و توسط حکمران شیراز و یک بار هم در اوایل حکومت قاجار و به دستور یکی از علما شیراز.

بنا و ساختمان­هایی که در حال حاضر وجود دارد در سال 1329 و توسط علی اصغر حکمت و انجمن آثار ملی ایران ساخته شده است.

جاهای دیدنی شیراز+آرمگاه سعدی
منبع:خبرگزاری مهر

حوضچه­­های مرمری که شفا می­دهند

طبق یکی از قدیمی­ترین گزارشات تاریخی که از ابن بطوطه به جای مانده است: پس از وفات سعدی، مردمی که به زیارت مزار وی می­رفتند، لباس­های خود را در حوضچه­های مرمر که در اطراف مزار قرار داشته می­شستند. مردم معتقد بودند که این شستن لباس­ها در حوضچه­های آرامگاه سعدی خاصیت شفابخشی دارد و آن­ها را از بیماری­ها دور می­کند.

گشتی در آرامگاه سعدی

سعدیه نیز مانند حافظیه هیچ­گاه از دوستداران شعر و ادب فارسی خالی نبوده است. جوانان و سالخوردگانی که برای رازگویی خدمت لسان­الغیب شیراز رسیده­­اند، اینک به سعدیه می­آیند تا برای ادامه راه پندی حکیمانه بشنود و به نوعی توشه راه می­خواهند.

مزار سعدی دقیقاً در وسط بنا هشت­ضلعی قرار دارد و اشعار حکیمانه وی در گرداگرد مزارش چشم نوازی می­کنند. برخی اشعار در توصیف و ثنای پیامبر اکرم (صلی­الله­) است و بعضی دیگر مضمون اخلاقی و عرفانی دارند.

جاهای دیدنی شیراز+آرمگاه سعدی
منبع:گوگل مهر

کتیبه روی سنگ قبر سعدی نیز مانند حافظ فانی و از بین رونده بودن دنیا را به دوستداران یادآوری می­کند و به عنوان اولین پند اخلاقی به آنان می­آموزد که هر چیزی جز ذات اقدس الهی فناپذیر است و تنها اوست که باقی می­ماند:

کل شی هالک و انت الباقی…

از جمله سروده­های سعدی که در آرامگاه وی به چشم می­خورد بیت:

ز خاک سعدی شیراز بوی عشق آید                 هزار سال پس از مرگ او گرش بویی 

است. مفاهیم عمیق عرفانی و دینی بسیاری در این بیت نهفته است که ازجمله آن­ها می­توان به عشق به معشوق اشاره کرد که از نظر سعدی عشق جاودانه است و چه بسا عامل جاودانگی.

جاهای دیدنی شیراز+آرمگاه سعدی
منبع:گوگل مپ

ساعات بازدید از آرامگاه سعدی

ساعات بازدید آرامگاه سعدی از ۸ صبح تا ۷: ۳۰ عصر است.

توجه داشته باشید که این مکان در روزهای تاسوعا و عاشورا، شهادت امام علی (علیه­السلام)، رحلت پیامبر (صلی­الله)، رحلت امام خمینی (ره) و شهادت امام جعفر (علیه­السلام) فعالیت ندارد.

مسیرهای دسترسی به آرامگاه سعدی

سعدیه در خیابان بوستان و در کنار باغ دل­گشا قرار دارد شما برای بازدید از این مجموعه با اتومبیل شخصی باید هر جای شیراز که هستید، ابتدا خود را به بلوار دل­گشا برسانید. پس از رسیدن به چهارراه دل­گشا، به سمت راست بپیچید و وارد بلوار بوستان شوید. بلوار بوستان را تا انتهای آن ادامه دهید تا در ورودی سعدیه را ببینید.

نزدیک­ترین ایستگاه مترو به این مکان ایستگاه ولی عصر (عجل­الله) است که حدوداً 3.5 کیلومتر تا سعدیه فاصله دارد.

دیگر مکان‌های تفریحی استان فارس

مسجد نصیرالملک

اگر قصد سفر به جاهای دیدنی شیراز را دارید، به شما توصیه می­کنیم تا یک لیست از مکان­های تاریخی، تفریحی و فرهنگی شیراز تهیه کنید و برنامه سفر خود را طبق این لیست بچینید. تا بتوانید به تمام این مکان­های دیدنی و خاطره‌انگیز سری بزنید.

نارنجستان قوام

نارنجستان قوام یکی از جاهای دیدنی شیراز میباشد.تا قبل از سفر به شیراز، برای همه، نام شیراز قرین فرهنگ و ادب و شعر است. اما پس از سفر به شیراز، با شنیدن نامش عطری خوش در مشامتان می­پیچد و شما را سرمست می­کند.

عمارت شاپوری

جاهای دیدنی شیراز بسیار است.به گفته کسانی که تا کنون مسافر شهر راز ایران شده­اند، در شیراز همیشه زمان کم است و مکان­های دیدنی بسیار. در میان مکان­های تاریخی شهر شیراز، عمارت شاپوری یکی از جاهایی است که نباید آن را از دست بدهید.

باغ ارم شیراز

باغ ارم شیراز یکی ازجاهای دیدنی شیراز به­شمار می­آید. کم­تر کسی را می­توان یافت که به شیراز سفر کند، اما از این باغ زیبا و دوست­داشتنی دیدن نکرده باشد.
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها