آتشکده زرتشتیان کرمان

آتشکده زرتشتیان کرمان

یکی از جاهای دیدنی کرمان و مکان های جذاب و تاریخی این شهر زیبا، آتشکده زرتشتیان کرمان است. این بنا در دوران رضا شاه پهلوی ساخته شده است و مکانی مخصوص عبادات زرتشتیان می‌باشد. همچنین این مکان در ابتدای دهه هشتاد به عنوان یکی از آثار ملی و تاریخی ایران به ثبت رسیده است. آتشکده زرتشتیان در خیابان شهدای شهر کرمان واقع می‌باشد و هر سال تعداد بسیاری از گردشگردان ایرانی و خارجی از این مکان بازدید میکنند. 

تاریخچه آتشکده زرتشتیان یکی از جاهای دیدنی کرمان

طبق شواهد موجود گفته می‌شود که این آتشکده یکی از جاهای دیدنی کرمان است که آتش آن از هند به این شهر منتقل شده و یکی از سه آتش مقدس در زمان ساسانیان بوده است. این آتش در زمان فروپاشی سلسله ساسانیان به دست مسلمانان به هند انتقال یافته و همانطور که گفته شد پس از مدتی دوباره به ایران بازگردانده شده است.  سازنده بنای این آتشکده فردی به نام جمشید خدا رحم نرسی آبادی می‌باشد که فردی زرتشتی و مقیم هندوستان بود، معماری این آتشکده را در سفری که به ایران و شهر کرمان داشت برعهده گرفت. ساخت این بنا مربوط به این اوایل حکومت پهلوی است. 

آتشکده زرتشتیان کرمان
منبع:گوگل مپ

معماری آتشکده زرتشتیان کرمان

مساحت این بنا تقریبا هشت هزار متر مربع است. نمای آن آجری بوده و دارای سر در یا دروازه ای زیباست که در بالای آن سه کلمه همت، هوخت و هورشت به معانی اندیشه، گفتار و کردار نیک که شعار معروف زرتشت می‌باشد حک شده است. همچنین این آتشکده همانند آتشکده های تاریخی بصورت چهارطاقی گنبد دار ساخته شده که به نمادی برای معماری آتشکده ها تبدیل شده است. 

قدیمی ترین و شاید مهمترین قسمت این مجموعه مکانی است که آتش جاودان در آن نگهداری می‌شود. لازم به ذکر است که طی سالهای اخیر قسمت های دیگری نیز به این مجموعه اضافه شده که صرفا جنبه فرهنگی دارد و قدمت تاریخی زیادی ندارد.

موزه مردم شناسی آتشکده 

 یکی از این مکان هایی که از جاهای دیدنی کرمان نیز می‌باشد، موزه مردم شناسی است که در داخل آتشکده زرتشتیان واقع شده است و بنایی دایره ای شکل است که در سال ۸۴ بنیان گذاری شده و اشیائی قدیمی و تاریخی و با ارزش بسیار بالایی در آنجا نگهداری می‌شود که بسیار دیدنی و جالب توجه است. این اشیاء اغلب مربوط به زرتشتیان می‌باشد، اما به کمک افراد مختلفی جمع آوری و کشف شده است.

آتشکده زرتشتیان کرمان
منبع:گوگل مپ

یکی از اشیاء با ارزش این موزه دست نوشته گاتاها است که بیش از دویست سال قدمت دارد.از دیگر اشیاء قیمتی و با ارزش این موزه که آن هم نزدیک به ۲۰۰ سال قدمت دارد، آتشدان است که آن هم مربوط به زرتشتیان آن دوره بوده است. همچنین این موزه لباس های مربوط به زرتشتیان در دوران های گذشته، کتاب های تاریخی مرتبط با دین زرتشت و سایر اشیاء تاریخی نیز را درون خود جای داده است. 

ساعت بازدید از این آتشکده از هشت صبح تا ساعت چهارده می‌باشد که میتوانید در این بازه زمانی از یکی از جاهای دیدنی کرمان که بسیار زیبا و متفاوت می‌باشد دیدن کنید. 

دیگر مکان‌های تفریحی استان کرمان

باغ شاهزاده کرمان

یکی از جاهای دیدنی کرمان که در نزدیکی شهر کرمان و در فاصله دو کیلومتری شهری به نام ماهان قرار گرفته است باغ شاهزاده کرمان ماهان است که به باغ شازده نیز معروف است. شاید در بین زیبایی های تاریخی کرمان نام این مکان را کمتر شنیده باشید، اما مانند الماسی در وسط بیابان می‌درخشد. جالب است بدانید که این مکان زیبا و تاریخی در سال ۱۳۹۰ به ثبت جهانی رسیده است و یکی از زیباترین باغ های تاریخی دنیا و از جاهای دیدنی کرمان و همچنین جزء 9 باغ ثبت شده ایرانی در یونسکو است. 

حمام گنجعلی خان کرمان

یکی از جاهای دیدنی کرمان که قدمت بالایی داشته و ساخت آن به دوران صفویه برمیگردد، حمام گنجعلی خان کرمان است. این حمام بخشی از مجموعه بزرگی به نام مجموعه گنجعلی خان می‌باشد. ساخت مجسمه ها از اقشار مختلف آن زمان، فضایی زنده و جذاب به این حمام بخشیده است. این بنای تاریخی در نزدیکی بازار بزرگ کرمان و میدان گنجعلی خان شهر کرمان است.

آرامگاه مشتاقیه کرمان

یکی از مکان های تاریخی و از جاهای دیدنی کرمان که قدمتی نزدیک به دویست سال دارد آرامگاه مشتاقیه کرمان است. این آرامگاه در سال ۱۲۲۳ و در زمان قاجار در خارج از شهر بنا شده است. البته هم اکنون در داخل شهر قرار دارد. این مکان به گنبد مشتاقیه نیز معروف است.

مدرسه و کاروانسرای گنجعلی خان کرمان

کرمان یکی از تاریخی ترین و زیبا ترین شهرهای ایران است که آثار تاریخی بی مثالی را در خود جای داده است. یکی از جاهای دیدنی کرمان مدرسه و کاروانسرای گنجعلی خان کرمان می‌باشد. این مکان یکی از شاهکارهای دوران صفویه است که هم اکنون در قسمت شرق میدان گنجعلی خان واقع شده است. دلیل اینکه نام مدرسه و کاروانسرا را در کنار هم قرار داده اند این است که از این بنا در ابتدا به عنوان مدرسه و برای تحصیل علم استفاده می‌شده است اما به مرور زمان به کاروانسرا تبدیل شد.
guest

1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها