آب انبار شش بادگیر در محله ای به همین نام بنا شده که امروزه تبدیل به یکی از جاهای دیدنی یزد شده است. این آب انبار به دلیل آب و هوای کویری یزد، به صورت هشت ضلعی ساخته شده تا با وزش باد از هر سمت، بتواند کاربرد خود را داشته باشد.
قدمت این بنای تاریخی به دوره قاجار باز می گردد، که در تاریخ چهارم فروردین ماه سال 1357 هجری شمسی، با شماره ردیف ۱۶۰۰ به عنوان یکی از آثار ملی کشور ثبت شد و از آن پس به عنوان یکی از بناهای تاریخی گردشگری مورد استفاده قرار گرفت.

معماری
آب انبار شش بادگیر، دارای دو ورودی که یکی از سمت شمال و دیگر از سمت جنوب است را دارا می باشد که هر کدام دارای دو راه پله و دو پا شیر می باشند؛ به گفته برخی اهالی محلی ورودی جنوبی آن برای ورود مسلمانان و ورودی شمالی برای ورود زرتشتی ها به آب انبار بوده است؛ اما برخی منابع محلی موثق، این فرضیه را اشتباه دانسته و دلیل آن را شلوغی و ازدحام جمعیت می دانند.
طاق آب انبار شش بادگیر که توسط یک هشتی قابل تشخیص است، مابین دو پله 25 و 26 بوده که سنگ فرشی آجری را دارا می باشد. یکی از نکات جالب توجه در رابطه با این مکان تاریخی این است که، راه پله آب انبار از دو بخش تشکیل شده؛ که بخشی از آن رو باز بوده و با طی کردن 55 پله شما را به سر در آب انبار می رساند. و قسمت سر پوشیده در ادامه پله ها و بعد از گذر کردن از سر در قرار دارد.
از دیگر قسمت های زیبا و دیدنی این بادگیر می توان به گنبد آن اشاره کرد، این گنبد که شکلی تخم مرغی داشته باعث دو چندان شدن زیبایی این بنا شده است. همچنین ارتفاع مخزن آب این ساختمان از زمین حدود ۱۲٫۶ متر بوده و ارتفاع بادگیر ها نیز حدود ۱۰ متر می باشد.

بادگیر ها
آب انبار شش بادگیر که یکی از جاهای دیدنی یزد به حساب می آید، دارای ۶ عدد بادگیر مرتفع بوده که سه بادگیر آن از همان زمان احداث با این سازه بوده ولی سه بادگیر دیگر بعدها به آن اضافه شده است.
اگر نگاهی دقیق به سازه بادگیر ها بیندازید بی شک تفاوت هایی میان سه بادگیر قدیمی و سه بادگیر جدید مشاهده می کنید. ۶ بادگیر آب انبار با توجه به شرایط اقلیمی در جهت باد بوده و دارای شکلی هشت ضلعی نیز می باشد تا بتوانند باد را از هر جهتی که وزید، در آبگیر به جریان بیندازند.

سازندگان
آب انبار شش بادگیر که یکی از جاهای دیدنی یزد به شمار می رود، به دستان توانمند حاج محمد حسین، فرزند نور الله یزدی ساخته شده است. این بنای تاریخی به عنوان تنها بنای شش بادگیری در کشور پهناورمان محسوب می شود.
وقف نامه آب انبار شش بادگیر امروزه نیز موجود است و طبق آن، حاج محمد حسین از املاکی که در یزد و تفت داشت، برای ساختن این بنای تاریخی استفاده نموده است. پس از او نیز فردی به نام بهشتیان، آب شربی که از وقف آباد به سمت یزد جاری بوده را در این آب انبار انباشته است.